NOR CURIER 930X122

haos

Video: Haos total în Pitești, după montarea unui nou indicator de circulație

Haos total în Piteşti, după montarea unor noi indicatoare de circulaţie. Măsurile, avizate în data de 9 februarie, au început să fie implementate de către municipalitate începând de ieri, 24 februarie.

Citiți și: Piteștiul, sub asediu! Șoferii, la limita răbdării! „Ne luăm elicopter!”

Şoferii, deşi se confruntă cu un element de noutate, au obligaţia să fie atenţi la indicatoarele din trafic şi să le respecte întocmai, ceea ce nu s-a întâmplat.

În cazul noului indicator care interzice schimbarea direcţiei de mers la stânga, montat la intersecţia de pe bulevardul Nicolae Bălcescu cu Aleea Spitalului, mulţi conducători auto au ignorat regula şi au virat spre strada care urcă la Spitalul Judeţean.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

S-a întâmplat chiar în această dimineaţă (VIDEO).

 

 

În textul de lege se specifică:

– încălcarea marcajului longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă și efectuarea virajului la stânga, se pedepsește cu puncte de amendă între 9 și 20, respectiv între 1305 și 2900 de lei.  Sancțiunea este prevăzută de art.77, alin.2 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002.

– nerespectarea semnificației indicatoarelor și marcajelor de obligare de a se circulă într-o anumită direcție, se pedepsește cu 4-5 puncte amendă, respectiv între 580 și 725 de lei. De asemenea, sancțiunea este prevăzută la art. 109 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002.

Totuşi, să spunem că în asemenea cazuri (indicatoare noi) oamenii legii ar trebui să fie indulgenţi, acordând la început doar avertismente şi atenţionând asupra schimbărilor produse în trafic.

Asta nu exclude însă riscul de producere a unor accidente, posibil grave.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

7 comentarii

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Da,trebui sa avem răbdare cu ei !
    Pe viitor nu cred ca se va mai întâmplă!

  • Laurentiu laur spune:

    De ce nu sta un echipaj de poliție in apropiere si sa își faca datoria ca ar aduce la bani din amenzi…doar asa poti civiliza traficul prin sancțiuni! Iti scoate ochii semnul ca stai oprit langa el,nu poti spune ca nu-l vezi…

  • Adna spune:

    Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat acolo, este o simplă greșeală, nu motiv de râs. Una dintre persoanele din pozele de mai sus, locuiește în zona aceea de peste 2 decenii, și niciodată nu a fost linie continuă care să interzică acea manevră, deci, decizia de a interzice virajul la stânga din Dumnezeu știe ce motive, mi se pare o totală absurditate.

  • pieton spune:

    Nu se circula cu „aducere aminte” a amplasarii indicatoarelor de circulatie ci cu respectarea lor, acolo unde sunt amplasate. Nu are legatura ce a fost inainte, conteaza ce este, alt conducator auto, dinafara Pitestiului, nu stie cum se circula inainte, stie cum se circula acum. Nu exista scuze pentru nerespectarea indicatoarelor.
    Nici macar politia nu le respecta, in giratoriu intra pe prima banda si continua inainte, cand pe jos este indicator cu „obligatoriu dreapta”, in unele intersectii. Fara sa fie in misiune(sirene si girofar)
    Norocul lor este ca au masini inscriptionate si-i fereste lumea…

  • romelo spune:

    Si ambulantele pe unde mai urca ???

  • Cata spune:

    S-a pus adițional „cu excepția ambulanțelor”

  • Ionuț spune:

    Made în România. Lasă că merge și așa. Când o să își facă poliția română datoria că în Germania, Austria, Franța?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3