SMART KIDS 930X122

cornel ionica

(VIDEO) ORIBIL! CINE ȘI DE CE URÂȚEȘTE PITEȘTIUL?

Piteștiul are numeroase probleme. Printre ele, infrastructura rutieră proastă, deficitul uriaș de locuri de parcare, lipsa unui parc industrial sau mizeria.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

Deranjant este și numărul foarte mare de reclame stradale. Bannere agățate pe stâlpi, panouri, mesh-uri „atârnate” pe fațadele blocurilor, afișe lipite alandala – toate într-o cacofonie care turmentează.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

Pitesti, bannere și reclame!

Posted by EPitești Argeș on Freitag, 9. Februar 2018

Cel mai rău este în Centru. Din Piața Primăriei și până în Piața ”Vasile Milea”, sunt reclame peste reclame. Cei care vor un spațiu pentru publicitate în zona centrală, cu mare vizibilitate la public, plătesc o anumită sumă.

În cazul în care locul unde apare reclama este situat pe domeniul public, banii merg direct la municipalitate. În schimb, contravaloarea reclamei de pe fațada unui bloc îi este achitată asociației de proprietari. Apoi, la rândul ei, asociația plătește o taxă către Serviciul Public pentru Exploatarea Patrimoniului Municipiului Pitești.

Cu alte cuvinte, dacă se plătește, pe orice bloc pot fi afișate fel și fel de reclame fără ca cineva să aibă vreo problemă estetică.

Autoritățile locale își asumă doar taxele primite și susțin că există un regulament de publicitate stradală care reglementează afişajul. ”Publicitatea stradală este reglementată de Consiliul Local, în sensul că se percep taxe, care nu sunt deloc de neglijat. Dar unele bannere se află pe stâlpii CEZ, alte afişaje sunt la blocuri, iar acolo contractele le încheie asociaţiile de proprietari. La noi doar se plăteşte taxa de publicitate stradală.”, afirmă reprezentanţii autorităţilor locale.

Municipalitatea, așadar, nu face altceva decât să încaseze bani de pe urma acestor reclame! Cum arată ulterior orașul nu mai contează! Din moment ce, ni se spune, situația ține exclusiv de ”regulamentul adoptat de Consiliul Local”, poate că specialiștii în domeniu din Primărie, dacă Primăria are așa ceva, ar trebui să se uite mai atent peste acest regulament, care permite oricui să pună orice pe domeniul public și privat!

De ce este Piteștiul urâțit în acest fel, în special în zona sa centrală? Pentru bani? Primarul Cornel Ionică și echipa lui nu văd aspectul oribil al orașului? Când are de gând administrația Ionică să facă ordine? Are de gând?

Amintim că în 2015 am atras atenția asupra unei situații incredibile, tot din centrul Piteștiului: clădirea unei instituții de cultură – Teatrul „Alexandru Davila” – sufocată de mesh-uri publicitare (amănunte și imagini, AICI). În urma articolului nostru, ulterior fațada teatrului a fost (aproape) eliberată de publicitate.

În alte orașe europene, panourile cu reclame au fost mutate din stradă și numai clădirile în renovare mai pot fi acoperite cu bannere și mesh-uri.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3