New Profesional Consult 930 x 122

mașini parcate

PE AICI NU SE TRECE! CAPCANE ÎN „CASCADĂ” PE ARMAND CĂLINESCU

Pe aici nu se trece! Capcane în „cascadă” pe Armand Călinescu. Și după lucrările recent încheiate, care au presupus și amenajarea unor locuri de parcare, pe strada cu sens unic Armand Călinescu din centrul Piteștiului pietonii se confruntă cu o veche problemă.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

Trotuarul de pe partea dreaptă în sensul de mers al autovehiculelor este „confiscat” de șoferi. Dincolo de Colegiul „I.C. Brătianu” și până în apropierea Muzeului Județean, trotuarul este impracticabil pentru… pietoni, fiind ocupat de mașini parcate aproape una după alta.

Pentru pietoni este nu doar deranjant, ci și periculos, deoarece sunt nevoiți să intre pe partea carosabilă ca să se deplaseze, riscând să fie loviți de autovehicule. Cum procedează un părinte cu un cărucior cu copil? Dar o persoană în scaun cu rotile?

Citiți și: Parcări ca la Pitești în toată țara nu găsești sau când ai Porsche și te crezi Dumnezeu

Probabil și pentru că astăzi este zi nelucrătoare, în zonă nici urmă de polițist local! Cine să-i pună la punct pe acești șoferi? Cine să-i amendeze?

Faptul că celălalt trotuar este liber de mașini nu scuză nici tupeul șoferilor care blochează complet sau aproape complet accesul pietonilor pe trotuarul de pe partea dreaptă și nici inactivitatea Poliției Locale. Înțelegem (și am scris de nenumărate ori în acest sens) că șoferilor le este greu să găsească un loc de parcare liber în Piteștiul atât de prost administrat de echipa Pendiuc, în trecut, și acum de echipa Ionică, dar nici chiar așa!

Despre exact aceeaşi problemă am mai atras atenţia în articole anterioare (subiectul pe larg, AICI şi AICI).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3