Donaris 930 x 122

cornel ionica

(VIDEO) PRIMĂRIA ZERO! MISIUNE IMPOSIBILĂ ÎN STAȚIILE PUBLITRANS

Primăria zero! Misiune imposibilă în stațiile Publitrans. Contractele de asociere şi închiriere a unor spaţii în staţiile de autobuz Publitrans din Pitești au fost iar prelungite (cu încă 3 luni), la cererea Primăriei și în urma unui vot favorabil în acest sens în Consiliul Local.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

Mult trâmbițatul proiect de modernizare a stațiilor Publitrans (societatea de transport local de călători a municipalității) bate pasul pe loc. De o bună perioadă de timp, primarul Cornel Ionică vorbește despre modernizarea a 99 de stații Publitrans, fără ca situația din teren să se schimbe. Modernizarea, vă reamintim, ar presupune și desființarea spațiilor comerciale din stații.

Până la materializarea proiectului (probabil la Sfântu’ Așteaptă!), în stațiile Publitrans piteștenii au parte de mizerie, mirosuri insuportabile și reclame peste reclame.

Citiți și: Surprize mult așteptate în Parcul Ștrand

Pentru proiectul de modernizare a staţiilor, Primăria se bazează pe fonduri europene, iar ”termenul bate la ușă”, susține Cornel Ionică. Același primar declara pentru ePitești în 2017 că ”fondurile sunt accesate, s-au primit ghidurile de lucru și acum se lucrează la proiectul în sine, la proceduri”. Bineînțeles, timpul a trecut, iar piteștenii au rămas doar cu promisiunile.

În timp ce călătorii sunt nevoiți să suporte condițiile, de cele mai multe ori, insalubre din stații sau, și mai rău, să aștepte autobuzul în stații” în care există doar o simplă bancă, Primăria promite și iar promite și așteaptă banii europeni. Proceduri greoaie, birocrație? Sunt motivele invocate de Primărie ori de câte ori nu își îndeplinește promisiunile.

Dacă banii europeni sunt greu de accesat, Primăria ar putea folosi sume de la bugetul local pentru o investiție de care piteștenii chiar au nevoie. Pentru o nouă reabilitare a Pieței Primăriei de ce s-a putut? Vom urmări subiectul. (Video: Mihai Neacșu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90