930 x122 grota rece

autobuze

MARE BĂTAIE DE JOC PE CALEA DRĂGĂŞANI

Mare bătaie de joc pe Calea Drăgășani. Primăria Piteşti vorbeşte despre proiecte de milioane de euro pentru transportul public local de călători, dar, până una-alta, îşi bate joc de cetăţeni.

Citiți și: E oficial! Autobuze Publitrans la Argeș Mall

Unele staţii de aşteptare pentru călătorii care circulă cu autobuzele Publitrans (societatea de transport în comun a municipalității) sunt fie mizerabile, fie total inadecvate. Este şi cazul staţiei de autobuz de pe strada Calea Drăgăşani de pe trotuarul de pe partea dreaptă în sensul de coborâre spre Centru, aproape de intrarea în cartierul Trivale.

„Staţia” constă pur şi simplu într-o bancă pusă pe trotuar şi un panou de informare cu privire la cursele autobuzelor Publitrans (graficul de transport), panou lipit de un copac. Călătorii sunt obligaţi să stea astfel mai mult în picioare şi, mai ales, fie în bătaia soarelui, fie a ploilor şi zăpezii, în funcţie de anotimp. În plus, călătorii din „stație” sunt expuși și pericolului de a deveni victime ale unor accidente rutiere, date fiind îngustimea trotuarului şi apropierea de partea carosabilă.

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

De o bună bucată de vreme, Primăria lui Cornel Ionică tot „ameninţă” cu modernizarea stațiilor Publitrans din Pitești, dar proiectul întârzie să fie materializat. Pentru proiect s-a optat pentru finanţare europeană, în cadrul Planului de Mobilitate Urbană, plan care prevede şi cumpărarea a 40 de autobuze electrice.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3