Donaris 930 x 122

bloc mircea eliade

(VIDEO) SCANDALOS! LA BLOCUL DIN GĂVANA CU AUTORIZAȚIA SUSPENDATĂ SE MUNCEȘTE DE ZOR

Scandalos! La blocul din Găvana cu autorizația suspendată se muncește de zor.

Citiți și: INSTITUȚIA PREFECTULUI VA CONTESTA DECIZIA TRIBUNALULUI ARGEȘ CU PRIVIRE LA BLOCUL FAMILIEI CĂUNEI

„Orice act atacat de prefect se suspendă de drept. Până la o decizie definitivă, nu se poate lucra”, declară pentru ePitești purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Argeș, Elena Diaconescu.

Ea ne precizează că, potrivit legii 554/2004 privind conteciosul administrativ, art.3, alin. (1), prefectul poate ataca direct în faţa instanţei de contencios administrativ actele emise de autorităţile administraţiei publice locale, dacă le consideră nelegale (…) alin. (3) Până la soluţionarea cauzei, actul atacat potrivit alin. (1) şi (2) este suspendat de drept.

Conform aceleiași legi, art. 14, alin. (7), „Suspendarea executării actului administrativ are ca efect încetarea oricărei forme de executare, până la expirarea duratei suspendării”. Cu alte cuvinte, până la soluționarea cauzei, atunci când un act este atacat de prefect, orice fel de lucrare trebuie să înceteze.

În această situație se află blocul în construcție de pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana), Instituția Prefectului mergând în instanța de contencios administrativ împotriva constructorului, Primăriei Pitești, reprezentată de primarul Cornel Ionică, și a Inspectoratului de Stat în Construcții, cerând anularea autorizației de construire. Detalii, AICI.

Teoretic, până la soluționarea cauzei niciun muncitor nu ar mai trebui să lucreze la blocul în cauză. Așa spune legea! Practic, situația este invers. Se lucrează de zor, probabil pentru finisaje, după cum puteți vedea în imaginile filmate de ePitești în două zile diferite: marți, 24 septembrie, și astăzi, 26 septembrie 2019.

Muncitorii trag tare să termine lucrarea, deși legea spune clar că trebuie să „înceteze orice formă de executare”.

Instituția Prefectului – Județul Argeș a avut suficiente motive pentru a ataca autorizația emisă de Primăria Pitești, unul dintre acestea fiind că actul a fost eliberat după aproximativ 60 de zile calendaristice de la data depunerii documentației, iar nu 30, așa cum prevede legea. Subiectul, prezentat de ePitești, AICI.

Vă vom arăta într-un articol viitor, punctual, motivele pentru care Instituția Prefectului – Județul Argeș a decis să apeleze la justiție.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441