Donaris 930 x 122

bloc

LOVITURĂ DE TEATRU ÎN CAZUL UNUI BLOC ÎN CONSTRUCȚIE DIN GĂVANA

Lovitură de teatru în cazul unui bloc în construcție din Găvana. Instituția Prefectului – Județul Argeș a dat în judecată la Tribunalul Argeș, în instanța de contencios administrativ și fiscal, Primăria Pitești (prin reprezentantul său legal – primarul Cornel Ionică), Inspectoratul de Stat în Construcții și beneficiarii unui viitor bloc care se construiește pe strada Mircea Eliade din cartierul Găvana.

Citiți și: Exclusiv. Arhitectul Ghiță, OUT de la Primăria Pitești!

Obiectul procesului, care are primul termen pe 7 noiembrie 2019, este „anulare act emis de autorități publice locale”. Instituția Prefectului – Județul Argeș cere anularea autorizației de construire emisă de Primăria Pitești care a stat la baza proiectului de pe Mircea Eliade.

Potrivit Biroului de presă al Instituției Prefectului, acțiunea în instanță a fost depusă ca urmare a unei sesizări venite din partea Inspectoratului de Stat în Construcții – Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia, Inspectoratul ajungând, la rândul său, pârât în acest dosar.

Citiți și: Pitești: O nouă investiție imobiliară în Trivale

De menționat, însă, că Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut sesizarea către Instituția Prefectului la recomandarea Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești, Birou coordonat de Mihaela Stănciulescu (foto).

Pentru că procesul se află pe rol, autorizația de construire este suspendată până când justiția va da o hotărâre definitivă, conform purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Argeș, Elena Diaconescu.

În zilele următoare vă vom prezenta motivele în baza cărora Instituția Prefectului a decis să meargă în instanță, dar și cum comentează primarul Cornel Ionică acest subiect.

Amintim că Tribunalul Argeș a admis, anul trecut, cererea de suspendare a autorizației de construire a unui bloc de 10 etaje din centrul municipiului Pitești. Între timp, Tribunalul Vâlcea, acolo unde s-a mutat procesul, a permis reluarea lucrărilor.

Mai multe amănunte despre blocul care se construiește pe strada Mircea Eliade, AICI.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90