930 x122 grota rece

bloc

LOVITURĂ DE TEATRU ÎN CAZUL UNUI BLOC ÎN CONSTRUCȚIE DIN GĂVANA

Lovitură de teatru în cazul unui bloc în construcție din Găvana. Instituția Prefectului – Județul Argeș a dat în judecată la Tribunalul Argeș, în instanța de contencios administrativ și fiscal, Primăria Pitești (prin reprezentantul său legal – primarul Cornel Ionică), Inspectoratul de Stat în Construcții și beneficiarii unui viitor bloc care se construiește pe strada Mircea Eliade din cartierul Găvana.

Citiți și: Pitești. Accident grav lângă „Cornul Vânătorului”! Un începător și-a făcut praf mașina

Obiectul procesului, care are primul termen pe 7 noiembrie 2019, este „anulare act emis de autorități publice locale”. Instituția Prefectului – Județul Argeș cere anularea autorizației de construire emisă de Primăria Pitești care a stat la baza proiectului de pe Mircea Eliade.

Potrivit Biroului de presă al Instituției Prefectului, acțiunea în instanță a fost depusă ca urmare a unei sesizări venite din partea Inspectoratului de Stat în Construcții – Inspectoratul Regional în Construcții Sud-Muntenia, Inspectoratul ajungând, la rândul său, pârât în acest dosar.

Citiți și: Pitești. Proiecte imobiliare lângă Pădurea Trivale

De menționat, însă, că Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut sesizarea către Instituția Prefectului la recomandarea Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești, Birou coordonat de Mihaela Stănciulescu (foto).

Pentru că procesul se află pe rol, autorizația de construire este suspendată până când justiția va da o hotărâre definitivă, conform purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Argeș, Elena Diaconescu.

În zilele următoare vă vom prezenta motivele în baza cărora Instituția Prefectului a decis să meargă în instanță, dar și cum comentează primarul Cornel Ionică acest subiect.

Amintim că Tribunalul Argeș a admis, anul trecut, cererea de suspendare a autorizației de construire a unui bloc de 10 etaje din centrul municipiului Pitești. Între timp, Tribunalul Vâlcea, acolo unde s-a mutat procesul, a permis reluarea lucrărilor.

Mai multe amănunte despre blocul care se construiește pe strada Mircea Eliade, AICI.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90