930X122 MAIA

Calea Drăgăşani

(VIDEO) ŞOFERII ŞI PIETONII VĂD ROŞU ÎN FAŢA OCHILOR. PRO ŞI CONTRA

Şoferii şi pietonii văd roşu în faţa ochilor. Pro şi contra. Prima trecere denivelată de pietoni din Piteşti (de pe strada Calea Drăgăşani, din dreptul restaurantului Capitol) este gata. A fost şi vopsită: alb-roşu. Amenajarea acesteia a stârnit discuţii şi polemici aprinse. Părerile sunt pro şi contra.

Citiți și: Negociere pentru fostul sediul PD-L. Se cere 1 milion de euro!

„Este o iniţiativă binevenită, pentru că din cauza drumului drept de foarte multe ori se făceau „liniuţe” cu bolizi de mare putere, iar la sfârşitul săptămânii, când sunt nunţi, botezuri, cumetrii, de multe ori era să se întâmple accidente.”, este de părere un cititor al publicaţiei noastre.

Citiți și: Fete una și una la „Miss Pitești”, în cadrul Zilelor Municipiului

Un altul, în schimb, se declară categoric împotrivă: „Genial, domnule primar, de așa ceva are nevoie orașul! Aștept cu nerăbdare să ne vedem în instanță după ce îmi voi atinge bara sau după ce voi rămâne suspendat pe una dintre aceste treceri!”.

Există şi o a treia tabără: a celor care nu au neapărat ceva împotrivă, dar care atenţionează că astfel de treceri sunt un obstacol pentru ambulanţe şi maşinile de pompieri la intervenţiile de urgenţă.

Primăria ia în aceste zile pulsul opiniei publice în ceea ce priveşte amenajarea de noi treceri denivelate de pietoni în Piteşti. Cel puţin deocamdată, municipalitatea nu a anunţat care vor fi următoarele zone în care se vor amenaja treceri similare cu cea de pe Calea Drăgăşani.

La finalul lunii trecute Consiliul Local a adoptat o Hotărâre cu privire la modelul de treceri denivelate de pietoni care vor fi amenajate în Piteşti, conform unei decizii luată anterior de Comisia de organizare a circulaţiei în municipiu. Autorităţile locale speră ca prin această măsură în Piteşti să fie redus numărul accidentelor rutiere la trecerile de pietoni.

Alte amănunte şi imagini despre iniţiativa Primăriei, AICI.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90