New Profesional Consult 930 x 122

campulung

(VIDEO, UPDATE) ȘCOLI DIN ARGEȘ, ÎNCHISE DIN CAUZA VREMII SEVERE

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 20): În Pitești, S.C. Salpitflor Green S.A, prin cele două echipe ale sale de intervenție, a rezolvat astăzi, 6 februarie 2020, sesizările primite din partea cetățenilor cu privire la mai mulți copaci care prezentau risc de cădere sau care au fost doborâți din cauza vântului puternic.

Citiți și: Mobilizare impresionantă de forțe! Poliția Rutieră și criminaliști, în stradă

Zonele în care s-a intervenit cu o platformă autoridicătoare, o automacara, o drujbă telescopică și alte două drujbe au fost următoarele:   

-bulevardul Eroilor, peste drum de Grădina Publică (ramură groasă căzută);

Citiți și: Peste trei milioane de € pentru un drum important care leagă două județe!

-zona Nord, Aleea Carpați, blocul F3 (brad aplecat, prezentând pericol de prăbușire);

-strada Antim Ivireanu (arbore căzut pe stradă);

-cartierul Trivale, strada Frasinului, blocul 13 (arbore căzut);

-zona Nord, Intrare Argintex (brad aplecat, prezentând pericol de prăbușire);

-cartierul Popa Șapcă, blocul P3, scara B (brad căzut);

-strada Crinului (pom fructifer căzut);

-zona Nord, blocul A2 (arbori căzuți).

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 13:45): Un copac a căzut pe acoperișul unei case în comuna Bughea de Sus. Intervine un echipaj de pompieri cu o autospecială. 

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 10): Lista actualizată a școlilor din Argeș închise. Pentru vizualizarea listei, click pe imagini: 

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 9:30): Inspectoratul Școlar, sub semnătura inspectorului școlar general Dumitru Tudosoiu (foto), a comunicat lista unităților de învățământ din județul Argeș care și-au suspendat cursurile din cauza problemelor provocate de vremea severă (raportare valabilă pentru ora 9). Din cauza vremii, aceste unități școlare au rămas fără curent electric și fără căldură (centrale termice nefuncționale). Pentru vizualizarea listei, click pe imagine: 

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 8:40): În cartierul Grui din Câmpulung, acoperișul unui bloc a fost luat de vânt și a căzut peste un alt acoperiș, al unei locuințe particulare, informează ISU Argeș. La locul incidentului acționează un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție. 

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 7:45): Cursurile la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Albeștii de Muscel vor fi suspendate, informează subprefectul Adrian Bughiu. Cauza, potrivit sursei citate: vântul puternic a smuls acoperișul școlii. Conform aceleiași surse, la această oră nu este energie electrică în întreaga comună Albeștii de Muscel. Doi stâlpi de curent au fost doborâți de vânt în satul Cândești, precizează subprefectul. 

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 7): Pe DN 72A, în comuna Cetățeni, între km. 49+900 și 51+100, s-a reluat traficul, alternativ, pe un sens. Se lucrează în continuare la eliberarea părții carosabile de copacii căzuți.

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 5:30): Traficul rutier pe DN 73 între km.57+000 și 92+000, între comunele Valea Mare Pravăț și Dâmbovicioara (zona Valea Urdii), a fost reluat, cu restricție pentru autovehiculele de peste 3,5 tone. Pe acest tronson circulația se desfășoară în condiții de iarnă.

(UPDATE 6 FEBRUARIE 2020 ORA 00:15): Adrian Bughiu, subprefect: Începând de la ora 00:30 a zilei de 6 februarie 2020, va fi închisă total circulația pe DN 73 între km.57+000 și 92+000, între comunele Valea Mare Pravăț și Dâmbovicioara (zona Valea Urdii), ca urmare a viscolului foarte puternic și a vizibilității foarte reduse.

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 23:50): Tot în Câmpulung, doi brazi au căzut în apropierea intrării în Spitalul Municipal. De asemenea, sunt copaci căzuți și pe drumul de acces către Hotel Ciobănașu. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 23:05): Adrian Bughiu, subprefect de Argeș, întrebat de presă dacă în Câmpulung vor fi suspendate cursurile în unitățile de învățământ din cauza vremii: „Vom stabili mâine dimineață”. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 23): La Câmpulung au fost trimise în sprijin 3 echipaje cu 3 autospeciale de intervenție de la Detașamentele de Pompieri Mioveni, Bradu și Curtea de Argeș. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 22:55): „Două acoperișuri căzute pe strada Istrate Rizeanu și în cartierul Vișoi”, transmite ISU Argeș. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 22:40): Acoperiș căzut peste două autoturisme pe Calea Pietroasa în Câmpulung. Tot în Câmpulung, pe strada Costel Constantinescu, degajare elemente din acoperișul unui bloc. În comuna Bughea de Jos, un stâlp electric a căzut peste o casă. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 22:25): Până la această oră, în județul Argeș nu s-au înregistrat victime omenești ca urmare a vremii severe. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 22:20): Degajare elemente de acoperiș pe strada Carol Davila din Pitești. La fața locului acționează un echipaj cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 22:15): Imagini cu problemele provocate de vreme în municipiul Câmpulung Muscel, imagini filmate de o echipă de teren a ePitești: 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 22:10): „Începând de la ora 22, DN 72A (n.r. – Câmpulung Muscel-Târgoviște), în comuna Cetățeni, se închide circulației rutiere din cauza căderilor de copaci de pe versanți.

În funcție de condițiile meteo, se va interveni pentru îndepărtarea copacilor căzuți și pentru reluarea traficului.

Le recomandăm conducătorilor auto să își limiteze, pe cât posibil, deplasările la cele strict necesare, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să își ia toate măsurile de precauție pentru a evita implicarea în evenimente rutiere”, atenționează Poliția Argeș.  

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 22): Câmpulung: Un copac a căzut peste un autoturism pe strada Constantin Brancoveanu, iar un altul, peste un autoturism pe strada Poienaru Bordea.

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 21:50): Un brad a căzut peste o casă și un autoturism, în zona Spitalului Municipal Câmpulung. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 21:45): „Se lucrează cu 6 echipe de la CEZ pentru repunerea în funcțiune și a celei de a doua linii în municipiul Câmpulung, care parțial este fără curent electric”, anunță Instituția Prefectului. 

(UPDATE ORA 21:40): „Având în vedere codul roșu de vreme rea care afectează în această seară 25 de localitați din Argeș, a fost convocată astăzi, la sediul Instituției Prefectului, ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, urmată de o videoconferință coordonată de dl. Marcel Vela, ministrul MAI.

A fost analizată situația la nivelul județului Argeș și au fost stabilite următoarele măsuri:

1.Instituirea permanenței la sediul primăriilor aflate sub incidența codului roșu și portocaliu și raportarea periodică la CJCCI;

2.Informarea turiștilor din zonele montane cu privire la posibile riscuri ce pot apărea în contextul meteorologic menționat de către echipajele de jandarmi montani și de către cele aparținând Serviciului Public Salvamont Argeș;

3.Asigurarea fluxului informațional la nivelul tuturor instituțiilor cu funcții de sprijin în managementul situațiilor de urgență specifice sezonului rece, în vederea informării operative a Instituției Prefectului și a componentelor de la nivel central – IGSU, DSU;

4.Suplimentarea numărului utilajelor de intervenție de către SDN Pitești și RAJD Argeș pentru asigurarea unei intervenții operative pe sectoarele de drum ce pot fi afectate de viscol, cu preponderență pe DN 73 și DN 7;

5.Suplimentarea numărului de echipaje de intervenție la nivelul SC DISTRIBUȚIE ENERGIE OLTENIA SA și SC DISTRIGAZ SUD REȚELE SRL”, informează Instituția Prefectului – Județul Argeș. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 21:35): ISU: „Degajare elemente de acoperiș pe strada Stejarului din Pitești. Acționează un echipaj cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime”. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 21:30): „Degajare elemente balcon în municipiul Câmpulung, pe strada Ion Becleanu. Intervine un echipaj de pompieri cu o autospecială.

Degajare elemente de acoperiș, tot în Câmpulung, pe strada Grui. Se deplasează un echipaj de pompieri cu o autospecială”, potrivit ISU Argeș. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 20:30): Linii electrice afectate de vânt în comunele Budeasa și Stoenești. Sunt afectați aproape 1.000 de consumatori. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 20:25): Drumul DN 72A, în comuna Cetățeni, este blocat pe ambele sensuri din cauza pietrelor căzute de pe versanți și a copacilor smulși de vânt. Intervine un echipaj de pompieri cu o autospecială. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 20:20): Lucrători ai Secției Drumurilor Naționale – District Căpățâneni și jandarmi au acționat pentru degajarea DN 7C la kilometrul 5, acolo unde drumul a fost blocat din cauza căderilor de stânci. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 19:55): Un echipaj de pompieri asigură măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la un stâlp de electricitate de pe strada Calea Măgurii din Câmpulung, stâlp care stă să cadă. A fost anunțat și distribuitorul de energie electrică.

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 19:25): Acoperișul unui alt bloc a fost smuls de rafalele de vânt și a căzut peste două autoturisme. Tot în Câmpulung, pe strada Carpați, precizează ISU. Autoturismele au fost avariate ușor. Acționează un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 19:20): Părți dintr-un acoperiș de tablă stau să cadă pe strada Rahovei din Câmpulung. Un alt echipaj de pompieri a ajuns la fața locului. 

(UPDATE 5 FEBRUARIE 2020 ORA 18:55): Și un panou publicitar a fost avariat de vânt în Câmpulung, pe strada George Topârceanu. Pompierii intervin cu un echipaj. 

(5 FEBRUARIE 2020, ORA 18:45): Acoperișul unui bloc, smuls de vânt, a căzut peste două autoturisme în cartierul Vișoi din municipiul Câmpulung Muscel. Informația ne este furnizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Potrivit sursei citate, autoturismele sunt avariate. Cel mai important este, însă, că în urma căderii acoperișului (circa 50 de mp, conform ISU Argeș) nu există persoane rănite.

ISU a trimis la fața locului echipaje de pompieri cu două autospeciale de intervenție.

Tot în Câmpulung, la gară, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui copac smuls de vântul puternic și căzut peste liniile de cale ferată, ne mai informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Amintim că Argeșul se află sub avertizări de vreme severă (AICI, subiectul pe larg). (Foto principal, Arhivă – descriptiv)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90