Donaris 930 x 122

inundatii

(VIDEO) UPDATE: VIITURĂ ÎN RUCĂR. OAMENI EVACUAȚI, CASE DISTRUSE

UPDATE FINAL: ISU Argeș a prezentat astăzi bilanțul inudanțiilor care au avut loc în comuna Rucăr. ”Din cauza viiturii formate în urma precipitațiilor abundente, 10 persoane au fost surprinse de șuvoaie și evacuate de pompieri, SVSU și jandarmi, iar o femeie de 68 de ani a fost salvată și transportată la un echipaj al Ambulanței, întrucât suferise multiple fracturi.

Citiți și: Alertă! Incendiu într-o gospodărie

Totodată, timp de zeci de minute, DN 73 a fost blocat de aluviuni.

În urma evaluărilor făcute imediat în zona afectată, au fost constatate următoarele:

Citiți și: Apar noi informații despre agresorul din autobuz. Ce a pățit tânărul care a îngrozit țara

-drum comunal pietruit afectat pe aproximativ 200 de mp;

-o casă de vacanță din paiantă, pe aproximativ 60 de mp, distrusă în proporție de 80% și un autoturism;

-o casă de vacanță din zidărie, pe aproximativ 100 de mp, distrusă în proporție de 50% și un autoturism avariat total;

-o casă de locuit din lemn, pe aproximativ 80 de mp, distrusă în proporție de 80%;

-o anexă (terasă), distrusă pe aproximativ 15 mp;

-o casă de locuit și un grajd, distruse pe aproximativ 15 mp;

-o casă în construcție (la roșu), cu depuneri de aluviuni la parter pe aproximativ 150 de mp;

-o casă de locuit din zidărie și o cabană, inundate pe aproximativ 85 de mp;

-anexe grajduri, pe aproximativ 700 de mp, cu depuneri de aluviuni și 30 de păsări moarte.

Pompierii au intervenit și în comuna Dragoslavele, pentru evacuarea apei din 6 gospodării (2 curți, o bucătărie și 3 beciuri).

UPDATE (ORA 18): ”În acest moment, pe DN 73 Pitești – Câmpulung Muscel – Brașov se circulă alternativ, pe un sens de mers. Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung dirijează circulația. Le recomandăm conducătorilor auto să dea dovadă de răbdare și politețe în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor”, precizează Inspectoratul de Poliție Județean Argeș.

UPDATE (ORA 17:30): Persoana accidentată, o femeie în vârstă de 68 de ani, a fost preluată de o patrulă de jandarmi, care i-a acordat primul ajutor și a transportat-o, cu mașina viceprimarului din Rucăr, la echipajul Ambulanței. La această oră, victima se află în drum către spital.

La fața locului acționează pompieri, jandarmi și polițiști.

UPDATE (ORA 17:10): O persoană care a fost surprinsă de viitură în Rucăr și care a suferit o fractură urmează să fie preluată de un echipaj de ambulanță. Deoarece ambulanța nu poate ajunge în zonă, se lucrează cu două utilaje pentru deblocarea drumului, transmite ISU Argeș. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență este activă grupa operativă.

Din cauza precipitațiilor abundente, ca urmare a codului portocaliu din această după-amiază, în comuna argeșeană Rucăr s-a format o viitură care a inundat mai multe gospodării. 10 persoane au fost evacuate de pompieri și de echipaje ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (foto principal).

Traficul rutier pe DN 73 Pitești – Câmpulung Muscel – Brașov, între comunele Dragoslavele și Rucăr, este blocat în totalitate din cauza aluviunilor.

Vă informăm că pentru județul Argeș a fost emisă o avertizare cod portocaliu de inundații. Fenomenele vizate sunt următoarele: scurgeri importante pe versanţi, torenţi și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale, şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale cotelor de inundație.

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi și pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Dâmbovița – bazin superior, Râul Târgului – bazin superior și Argeșel – bazin superior, județul Argeș”, avertizează hidrologii. (Sursă foto: ISU și Poliția Argeș, video: ISU Argeș)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3