930X122 MAIA

caldura

Vin furtuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului și apoi căldura

Vin furtuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului și apoi căldura.

Citiți și: Studenții de la UPIT se plâng că îngheață la cursuri: „Este mai frig decât afară!”

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuate.

Citiți și: Situația este gravă! „Vom trece la metoda de încălzire cu lemne în apartamente”

Zone afectate:  în intervalul menționat, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și disconfort termic. În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90