930 x122 grota rece

covid19

VINDECAT DE COVID-19, LA A DOUA DONARE DE PLASMĂ

Primul donator de plasmă umană din județ a revenit azi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești pentru încă o donație.

Citiți și: Zeci de poliţişti argeşeni au donat sânge şi plasmă

Este vorba despre Florin Popa, electrician, din Pitești, care a înțeles importanța gestului său și a răspuns solicitărilor autorităților. Plasma recoltată va fi folosită la tratarea bolnavilor de COVID.

Aparatul de plasmafereză pus recent în funcțiune la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești poate ajuta la vindecarea pacienților COVID prin tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi.

Citiți și: FOTO/PITEȘTI: IMAGINI DE LA PRIMA DONARE DE PLASMĂ PENTRU TRATAREA PACIENȚILOR COVID-19

„Până în prezent, la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești s-a recoltat plasmă umană de la 5 donatori, prin plasmafereză (un bărbat din Pitești, de 47 de ani, o femeie de 39 de ani, din Pitești – asistentă, un bărbat de 43 ani din Pitești -polițist- care va veni din nou să doneze, un jandarm de 33 de ani din Pitești și o femeie de 45 de ani din Pitești).
În plus, de la 4 donatori s-a recoltat sânge, din care s-a extras apoi plasmă umană. Dintre pacienții vindecați de COVID din Argeș, 27 nu se încadrează pentru donare, având peste 60 de ani sau boli cronice”, precizează Instituția Prefectului Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90