930 x122 grota rece

bujor

Vom avea o Floare Națională a României

Vom avea o Floare Națională a României

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

O propunere legislativă pentru declararea florii de bujor ca Floare Națională a României a fost înregistrată la Senat.

În scopul marcării Florii Naţionale a României, anual se vor organiza la nivel naţional şi local un Festival al bujorului, eveniment horticol, în care vor fi expuse în aranjamente peisagistice şi ornamentale, diferite specii de bujor. Cu această ocazie, în cadrul unor simpozioane ştiinţifice, vor fi prezentate caracteristicile biologice şi ornamentale ale diferitelor specii de bujor, îndeosebi a celor sălbatice.

Citiți și: Argeș. Salvamontiștii se revoltă!

Autorităţile administraţiei publice locale vor sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc şi vor lua măsuri pentru adaptarea la condiţiile pedo-climatice din România, a diferitelor specii de bujor existente în alte ţări.

Salvamont Argeș reamintește că bujorul de munte, specific mai ales județului nostru, este specie protejată și trebuie tratată ca atare.

Sursă foto principal: adevarul.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90