EcoMoto 930×122

iarna

Vremea se „sucește”: Vin ninsori abundente! Iată zonele

Vremea se „sucește”. Schimbare radicală a vremii în România. Ninsori și ploi abundente în multe regiuni

După un final de an neobișnuit cu temperaturi mai degrabă primăvăratice, România se confruntă acum cu o schimbare bruscă a vremii.

Citiți și: Asta urmează după furtunile violente. Meteorologii anunță oficial

Luna ianuarie aduce cu sine un val de precipitații semnificative. Începând cu noaptea de 2 spre 3 ianuarie, când un front de ploi va intra în țară dinspre vest.

Aceste precipitații se vor transforma în ninsori doar în zonele înalte de munte, datorită temperaturilor ce rămân ridicate pentru această perioadă a anului.

Citiți și: Avertizare de vreme extremă! Furtuni și grindină ,,zguduie” România

În prima parte a zilei de 3 ianuarie, se așteaptă ploi abundente în regiunile de vest și nord-vest ale țării. Se așteaptă extinderea lor către majoritatea regiunilor.

Ploile vor fi mai slabe în sudul și estul României.

Vântul se va intensifica în zonele montane, cu rafale de peste 50 km/h, ajungând până la 90 km/h în zonele înalte. Ninsoarea va fi viscolită.

Pe 4 ianuarie, un nou val de ploi va pătrunde în țară prin sud-vest. |Acestea aducând precipitații abundente în sud-vestul și centrul țării.

În aceste zone, există posibilitatea apariției unor furtuni, însoțite de descărcări electrice.

Cantitatea de precipitații acumulată în zilele de miercuri și joi va varia între 20 și 50 litri pe metru pătrat în vestul și nordul țării.

În zonele montane foarte înalte, se așteaptă formarea unui strat consistent de zăpadă, de până la 30-40 cm.

Vremea se „sucește”: Vin ninsori abundente! Iată zonele

Sursa: meteoradar.ro.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90