New Profesional Consult 930 x 122

alarmare publică

VREMEA SEVERĂ ANULEAZĂ MIERCUREA ALARMELOR

Vremea severă anulează Miercurea alarmelor. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș anunță că mâine, în mod excepțional, nu vor mai fi verificate sirenele de alarmare publică, așa cum se întâmplă de aproximativ 2 ani încoace în prima zi de miercuri din fiecare lună.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Motivul îl reprezintă ”situațiile de urgență din țară generate de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase”.

Autoritățile au decis ca în întreaga țară sirenele de alarmare publică să fie folosite în această perioadă ”doar în situații reale, în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație”, potrivit sursei citate.

Citiți și: Dezvăluiri de ultim moment. Ce se va întâmpla este de necrezut

Derularea exercițiului național „Miercurea alarmelor” va continua din luna iulie, în prima zi de miercuri, de la ora 10. Testarea este destinată verificării sistemului de alarmare a populației în legătură cu iminența unui pericol și, implicit, dezvoltării reacției cetățenilor în situații de protecție civilă.

Ploile torențiale din ultimele zile au provocat probleme și în județul Argeș. Case și gopodării din mai multe localități argeșene au fost inundate. Meteorologii au prelungit avertizările de vreme rea, Argeșul aflându-se sub incidența unui nou cod galben de ploi abundente. Amănunte, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3