New Profesional Consult 930 x 122

transfagarasan

Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărășan! Când s-ar putea redeschide drumul care pornește din Argeș

Nu scăpăm de zăpadă! Drumarii de la DRDP Braşov au început operaţiunile pentru deszăpezirea Transfăgărăşanului, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Procesul este unul dificil, deoarece stratul de zăpadă este foarte mare.

Citiți și: Asta pățești dacă ai zăpadă pe mașină!

În unele zone stratul are peste cinci metri grosime. Cu toate acestea, se estimează că drumul va fi deschis circulaţiei la jumătatea lunii iunie, mai devreme faţă de termenul obişnuit.

Zăpadă de 5 metri pe Transfăgărășan

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Colegii noştri de la Districtul Bâlea lucrează deja de la începutul săptămânii la curăţarea zăpezii de pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Din păcate, iarna prelungită şi vremea deosebit de rece din ultima perioadă îngreunează intervenţia utilajelor, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 5-6 metri grosime”, au arătat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, vineri, într-o postare pe Facebook.

Citiți și: Oficial! Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Unde va ninge
Zăpadă Transfăgărășan

Zăpadă Transfăgărășan

Ei se arată încrezători că, în pofida acestui fapt, circulaţia pe Transfăgărăşan va fi deschisă mai devreme decât termenul obişnuit, de 1 iulie. Rămâne de văzut însă cum va fi vremea. Momentan, pentru acest weekend, sunt anunțate temperaturi scăzute. Pe timpul nopții, valorile coboară la pragul de 0 grade.

„Avem o cantitate de zăpadă mare, după cum vedeţi. Puţin mai mare decât anul trecut. Am mobilizat deja două freze şi o volă cu care încercăm să redăm traficului acest sector de drum, la fel ca anul trecut, şi anume în data de 15 iunie. Nu e o promisiune, însă încercăm să ne ţinem de acest termen, dacă condiţiile meteo ne vor ajuta şi dacă nu va mai ninge”, a declarat Tudor Duţu, directorul regional al DRDP Braşov.

Donaris 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Donaris 570×90