930×122 CAPRA 5

carburanti

Zeci de controale în staţiile de carburanţi din judeţul Argeş

ITM Argeş anunţă rezultatele campaniei de verificare, la nivel de judeţ, a modului în care sunt desfăşurate activităţi în staţiile de carburanţi. Controalele specifice au avut loc în perioada 10 – 16 martie a.c.

Citiți și: Controale ample în grădinițe! Amendă într-o unitate din Argeș

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat un număr de 35 de controale, s-au aplicat 13 sancţíuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 16.500 lei.

Principalele deficiențe constatate au fost: nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă.

Citiți și: Breaking: Este „nebunie” pe Autostrada A1, Pitești – București

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 35 controale și aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale, valoarea totală amenzilor fiind de 51.000 lei.

Principalele deficiențe constatate: neautorizarea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă înainte de începerea oricărei activități, neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare/periodic a lucrătorilor, neautorizare ISCIR operatori GPL, neasigurare echipament individual de protecție antiexplozvă, neasigurarea controlului medical la angajare/periodic.

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3