New Profesional Consult 930 x 122

carburanti

Zeci de controale în staţiile de carburanţi din judeţul Argeş

ITM Argeş anunţă rezultatele campaniei de verificare, la nivel de judeţ, a modului în care sunt desfăşurate activităţi în staţiile de carburanţi. Controalele specifice au avut loc în perioada 10 – 16 martie a.c.

Citiți și: Benzina și motorina se ieftinesc! În sfârșit se intervine

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat un număr de 35 de controale, s-au aplicat 13 sancţíuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 16.500 lei.

Principalele deficiențe constatate au fost: nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă.

Citiți și: Pericolul de pe masa de Paște

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 35 controale și aplicate un număr de 19 sancțiuni contravenționale, valoarea totală amenzilor fiind de 51.000 lei.

Principalele deficiențe constatate: neautorizarea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă înainte de începerea oricărei activități, neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare/periodic a lucrătorilor, neautorizare ISCIR operatori GPL, neasigurare echipament individual de protecție antiexplozvă, neasigurarea controlului medical la angajare/periodic.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

SMART KIDS 570×90