930 x122 grota rece

locuri de munca

Zeci de firme din Argeş îşi bat joc de angajaţi. Nu dau libere, nu plătesc salarii, nu încheie contracte

Zeci de firme din Argeş îşi bat joc de angajaţi. ITM Argeş că, în luna august a acestui an, s-au efectuat un număr de 274 de controale şi s-au aplicat un număr de 129 de sancţiuni. Amenzile, în valoare totală, au fost de 526.600 lei.

Citiți și: Sute de joburi disponibile! Se deschide o fabrică gigant

Una dintre principalele deficiențe constatate este primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată).

Din nefericire, inspectorii ITM au identificat numeroase alte probleme: nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Citiți și: Centrul Comercial din Pitești face angajări! Ce se caută

ITM Argeş mai menţionaează neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

IMPORTANT!

„Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare, precum şi alte nereguli, pot transmite informaţii pe adresa de e-mail a instituţiei ITM Argeş (itmarges@itmarges.ro) sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11″, transmite ITM Argeş.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

4 comentarii

  • Mario spune:

    La firmele de transport cînd faceți controla????cît îi mai țineți în brațe.acolo e șpagă mare!!!aveți interzis.loati programul șoferilor de la istcr.si vedeți că se lucrează 13-14-15 ore pe zi.se lucrează noaptea și în wehend.sesivativa nu faceți controale doar la firmele mici .

  • Popescu Maria spune:

    La Scoli de Soferi cand se face control?

  • Gigel spune:

    La intrarea în firmele de transport este un indicator”accesul interzis” pe care cei de la ITM il respecta. Este atat de simplu pentru o verificare ,în contabilitate este asa zisa „verificare încrucișate ” ,cred ca,merge si la transportatori ,,,,,,,carburanților consumat /nr de conducători auto/ore lucrate.Ce ziceți domnilor de la ITM.?pe cand un control de acest gen? Vor curge bani la buget.

  • Mxr spune:

    Asa este si la Firma Metalimpex România. Din vara de cand am avut greva spontana si am oprit lucrul impreuna cu Sindicatul Dacia, Ne-a promis ca se rezolva. Au negociat in cele din urma suma , au cazut de acord și acum incearca sa ne fure ,ca sunt aplicati cei 20%,etc taxe, tot pe noi muncitorii dar ei care stau la birouri pe prime, masini….etc nu.le ia nimeni nimic. Decat la cei ce muncesc si le aduc bani sa se lafaie ei. Nici la ora actuala nu au semnat contractul si inregistrat la ITM, Decat procesul verbal si tot ne a luat din banii ce scriau in proces ca de sunt ore sporuri si nu.le convine sa dea bani la oameni, Ne ameninta, bate cu pumnul in masa..decat atata stiu..incearca sa ne intimideze . Daca nu vor sa dea bani..sa coboare cei de la birou sa munceasca in locul nostru. Se bazeaza ca institutiile statului nu le fac nimic ca noi muncitorii suntem niste prosti.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3