New Profesional Consult 930 x 122

anpc

Zeci de magazine Auchan au fost închise

50 de magazine Auchan din țară au fost ”luate la puricat” de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și amendate.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

14 dintre acestea au fost închise temporar în urma neregulilor constatate, se arată într-un comunicat al instituției, potrivit stiripesurse.ro

Amenzile aplicate au fost în valoare totală de 750.000 de lei.

Citiți și: Fabrici luate cu asalt de ITM. Nereguli ce pun angajații în pericol

De asemenea, mai multe produse, în valoare de aproximativ 42.000 de lei, au fost retrase de la vânzare.

Printre neregulile găsite se numără: produse expirate, fructe și legume mucegăite, condiții insalubre de depozitare, mizerie, nerespectarea regimului promoțiilor, neafișarea prețurilor unor produse, neconcordanțe între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat, deficiențe de etichetare a produselor alimentare.

Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați.

Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit! Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi.

Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, conform aceleași surse.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90