New Profesional Consult 930 x 122

anpc

Zeci de magazine Auchan au fost închise

50 de magazine Auchan din țară au fost ”luate la puricat” de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și amendate.

Citiți și: O cafenea Starbucks, închisă și amendată de Protecția Consumatorului

14 dintre acestea au fost închise temporar în urma neregulilor constatate, se arată într-un comunicat al instituției, potrivit stiripesurse.ro

Amenzile aplicate au fost în valoare totală de 750.000 de lei.

Citiți și: E alertă în magazine! Parfumuri cu risc chimic! Pot dăuna grav sănătății

De asemenea, mai multe produse, în valoare de aproximativ 42.000 de lei, au fost retrase de la vânzare.

Printre neregulile găsite se numără: produse expirate, fructe și legume mucegăite, condiții insalubre de depozitare, mizerie, nerespectarea regimului promoțiilor, neafișarea prețurilor unor produse, neconcordanțe între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat, deficiențe de etichetare a produselor alimentare.

Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați.

Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit! Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi.

Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC, conform aceleași surse.

Foto principal: descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache