New Profesional Consult 930 x 122

locuri de munca

Zeci de mii de locuri de muncă vacante. Ce se caută

Locuri de muncă vacante!

Citiți și: Sute de joburi disponibile! Se deschide o fabrică gigant

Agenţii economici din România pun la dispoziţie 54.080 de locuri de muncă, la nivel naţional, în timp ce angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă lucrătorilor români 247 de posturi, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), transmite Economica.net.

Conform sursei citate, pe plan naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru:

agent de securitate (5.567);

Citiți și: Centrul Comercial din Pitești face angajări! Ce se caută

muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.801);

muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.622); lucrător comercial (2.274); curier (2.077);

manipulant mărfuri (1.854);

ambalator manual (1.572);

muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.404);

femeie de serviciu (1.310);

lăcătuş mecanic (1.107);

ajutor bucătar (868).

Din cele 54.080 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 3.923 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate:

programator;

consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; contabil; inspector de specialitate în administraţia publică etc.).

9.074 sunt pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial agent de vânzări; curier; casier; vânzător etc).

10.096 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; sudor; confecţioner asamblor articole din textile; conducător auto transport rutier de mărfuri;

operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; fierar betonist etc.).

Restul de 30.987 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; manipulant mărfuri; muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii etc).

De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 247 de locuri de muncă vacante.

Locurile de muncă vacante pe fiecare județ sunt disponibile pe site-ul Agenției.

Detalii, AICI – ANOFM: Peste 54.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național. 247 de posturi sunt oferite în Spațiul Economic European prin intermediul EURES

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90