930X122 MAIA

elevi

Zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii!

Zi liberă pentru profesori și elevi, în mijlocul săptămânii!

Citiți și: O învățătoare și-a băgat elevii în spital! Copii cu ochi roșii și arsuri!

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta în mijlocul săptămânii, mai precis într-o zi de miercuri.

Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului colectiv de muncă, în data de 5 octombrie nu se organizează cursuri.

Citiți și: Anunț important privind naveta elevilor!

Art. 3 al Ordinului privind structura anului școlar 2022-2023 prevede că “În ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare / de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”.

Aceeași zi este prevăzută și în contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

Ziua liberă pentru profesori și elevi e cu două săptămâni și trei zile înaintea primei vacanțe a anului școlar în curs, structurat pe module de învățare (vacanța programată pentru 22-30 octombrie).

În ţara noastră, Ziua Mondială a Educaţiei este marcată distinct de Ziua Învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul de atunci al Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

Foto descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

SMART KIDS 570×90