930 x122 grota rece

budeasa

Ziua Națională a Portului Popular – sărbătorită la Mioveni

Duminică, 8 mai, la Mioveni, s-a sărbătorit Ziua Națională a Portului Popular. A fost un spectacol de culoare, frumos și artă autentică populară, la care au participat aproximativ 5000 de persoane, majoritatea copii și tineri.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Peste 70 de ansambluri populare păstrătoare ale portului tradițional, din tot atâtea localități ale Argeșului, alături de oaspeți din Brașov, Brăila, Bistrița, Cluj, Gorj, Maramureș, Mureș și-au etalat cu mândrie moștenirea culturală, păstrată în lada de zestre a valorilor naționale.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Ziua Națională a Portului Tradițional din România, sărbătorită anul acesta pe data de 8 mai în cadrul evenimentului “România de la Argeș. Noi păstrăm tradiția!”, a transformat pentru câteva ore orașul Mioveni în capitala portului popular a județului.

Printre numeroșii participanți s-au numărat și elevii școlilor de pe raza comunei Budeasa, însoțiți de cadrele didactice și de primarul Mihai Rachieru, un iubitor declarat al folclorului.

În straie care mai de care mai colorate, aceștia au defilat cu entuziasm, punând în valoare unul dintre elementele reprezentative aflate în lada de zestre a neamului românesc.

„Costumul popular este unul din elementele care asigură trasabilitatea în timp a unei naţiuni, ia românească reprezentând o poartă către spiritul tradițional al poporului nostru, liantul istoric dintre prezent și strămoși, valori pe care astăzi le-am promovat în cadrul unui amplu eveniment. (…)

Parada portului popular, prin amploare și inedit, a reprezentat omagiul adus de comunitatea noastră tuturor iubitorilor și păstrătorilor de straie tradiționale.

Vom continua să promovăm și să purtăm cu dragoste și mândrie costumul popular românesc, în spiritul valorilor tradiționale în care am fost crescuți de bunicii și părinții noștri.”, transmite Centrul Cultural Mioveni.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, alături de Primăria orașului Mioveni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3