930 x122 grota rece

Dan Șova liniștește apele. Vor fi două autostrăzi către Sibiu! Inclusiv Pitești-Sibiu!

Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Șova, liniștește apele: autostrada Pitești-Sibiu se va construi.

În urmă cu puțin timp, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Șova a precizat că vor fi realizate nu una, ci două autostrăzi către Sibiu: Pitești-Sibiu și Brașov-Sibiu. Potrivit ministrului, niciodată nu a pus problema ca Pitești-Sibiu să nu se construiască, ci doar că, din punctul său de vedere, pe care și-l menține, o deviere prin Brașov ar fi condus la cheltuieli de patru ori mai mici decât pentru Pitești-Sibiu. Aceasta din urmă va face parte din Coridorul IV Paneuropean, urmând să se realizeze cu finanțare europeană. „S-a creat o discuție pe un subiect care nu a fost corect înțeles. (…) Am exprimat un punct de vedere și am spus foarte clar că, din punctul meu de vedere, ceea ce nu presupune nicio schimbare, tehnic Sibiu-Brașov este o autostradă de 4 ori mai ieftină decât Sibiu-Pitești. Ceea ce vă pot informa oficial este foarte simplu: se vor face amândouă!”, a declarat Dan Șova.

Potrivit ministrului, tronsonul Pitești-Sibiu va costa 3, 2 miliarde de euro, iar Brașov-Sibiu, 900 de milioane de euro. Ambele ar urma să fie realizate cu bani europeni și construite în același timp. Întrebat când vor fi gata cele două autostrăzi, Șova a spus că „este foarte greu să vă înaintez o dată” și că un calendar precis va fi cunoscut după ce Comisia Europeană va aproba programul de finanțare pentru perioada 2014-2020. Cert este că, spune ministrul, anul viitor vor fi organizate licitațiile și desemnate firmele care vor construi autostrăzile.

Zilele trecute, ministrul Dan Șova a dat de înțeles că ar fi de preferat ca tronsonul către Sibiu să treacă prin Brașov, iar nu prin Pitești. Declarația ministrului a provocat replici dure în Argeș, de la Constantin Stroe („Automobile Dacia”), prefectul Cristian Soare și primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90