930×122 CAPRA 5

Ce prevede strategia de dezvoltare a Argeşului pentru perioada 2014-2020

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a organizat astăzi o dezbatere publică în care a prezentat strategia de dezvoltare a judeţului pentru perioada 2014-2020. Strategia cuprinde şi o serie de proiecte importante pe care autorităţile speră să le poată derula cu fonduri europene.

Valoarea totală a proiectelor prezentate este de circa 2 miliarde de euro. La eveniment au fost prezenţi şi prefectul Cristian Soare, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, vicepreşedintele PNL la nivel naţional Mircea Diaconu, deputaţi şi senatori, precum şi Virgil Dumitru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Argeş. Florian Pena, administratorul judeţului, a fost cel care a prezentat strategia.

Cele mai importante proiecte sunt următoarele:

– demersuri pentru înfiinţarea staţiunilor montane Vidraru, Iezer–Portăreasa şi Leaota; reabilitarea căilor de acces; dezvoltarea reţelelor de utilitate publică (apă, canal, gaze)

– dezvoltarea agricolă se va realiza prin proiecte de înfiinţare a unor servicii de colectare şi transport pentru produse, înfiinţarea de centre de procesare şi depozitare și înfiinţarea unei Burse de Mărfuri Agricole

– în domeniul cercetării şi inovării, autorităţile judeţene şi-au propus ca în perioada 2014–2020 să aloce pentru activităţi specifice 1% din PIB-ul Argeşului

– până în anul 2020 se are în vedere scăderea cu 20% a nivelului emisiilor de gaze cu efect de seră, iar pentru aceasta vor fi elaborate proiecte de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, vor fi create instalaţii pentru producerea de energie regenerabilă (cum ar fi apeducte pe rutele Câmpulung–Topoloveni şi Curtea de Argeş–Costeşti, cu centrale de producere a energiei electrice, folosindu-se forţa apei)

– în ceea ce priveşte educaţia, obiectivul principal este de reducere la sub 11,3% a ratei abandonului şcolar

Nu lipsesc nici proiectele legate de infrastructură. Se doreşte înfiinţarea de trasee tematice pentru turism, înfiinţarea unei linii ecologice de transport pe ruta Piteşti–Mioveni şi realizarea unui proiect pentru ca Transfăgărăşanul să fie deschis pe parcursul întregului an.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90