Donaris 930 x 122

Cât va costa microciparea obligatorie a câinilor cu stăpân?

Colegiul Medicilor Veterinari anunță un preț estimativ pentru microciparea câinilor cu stăpân. Amintim că potrivit unui proiect al autorităților sanitar veterinare, microciparea va fi obligatorie în termen de 30 de zile de la fătare sau până la 1 martie 2014 în cazul câinilor adulți.

Într-un răspuns pentru Mediafax, Colegiul precizează că tariful minim pentru microcipare și înregistrare în viitorul Registru de evidență a câinilor cu stăpân va porni de la un minim de 35 de lei.

Amintim că autoritățile trec la reglementarea situației câinilor cu stăpân. Un proiect redactat în acest sens de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a fost pus în dezbatere publică.Proiectul prevede realizarea pentru întreaga țară a unui registru de evidență a câinilor cu stăpân. Va fi înregistrat fiecare câine în parte, cu evenimentele și informațiile medicale din viața lui, iar în caz de deces, animalul urmează să fie scos din registru. În același document vor fi precizate și date despre fiecare proprietar de câine. Potrivit proiectului, toții câini cu stăpân vor trebui microcipați până pe 1 martie 2014 (în cazul adulților) sau în termen de 30 de zile de la fătare și înregistrați în registrul respectiv. Câinii cu stăpân care nu vor fi microcipați și înregistrați până pe 1 martie 2014 vor fi considerați ulterior acestei date ca fiind câini fără stăpân.

Fiecare câine înregistrat va avea un carnet de sănătate. Pe parcurs, toate informațiile despre sterilizarea, vaccinarea ori deparazitarea câinelui vor trebui înregistrate și actualizate. De asemenea, potrivit proiectului, fiecare proprietar de câine va avea obligația ca în maxim 7 zile să anunțe medicul veterinar vânzarea, cumpărarea, pierderea, dispariţia, furtul sau donarea animalului. Dacă este vorba de vânzare sau donare, vechiul și noul proprietar al câinelui trebuie să ceară medicului veterinar să treacă în registru numele și adresa noului proprietar.

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90