Donaris 930 x 122

daniel-constantin3

Daniel Constantin: „Nu doresc să amplific conflictul cu Crin Antonescu”

„Nu-mi doresc să amplific un conflict cu Crin Antonescu, decența îmi spune că nu trebuie să-l atac pe Crin Antonescu, mai ales personal, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în emisiunea Imparțial de la Digi24.

Liderul conservator a mai spus că momentul rupturii dintre el și Antonescu a fost, probabil, cel al numirii Codruței Kovesi la șefia DNA și că el personal i-a explicat președintelui PNL că nu are atribuții să se exprime public cu privire la numirea unui procuror. Constantin a confirmat că are o relație bună cu Victor Ponta ca urmare a faptului că premierul a sprijinit agricultura și a faptului că în momentul apariției conflictului cu Antonescu a încercat aplanarea situației tensionate.

Președintele PC a adăugat că Partidul Conservator a fost în permanență un factor de echilibru în USL și că a atras atenția încă din luna iunie că în teritoriu apar disensiuni între conservatori și liberali din cauza faptului că angajamentele PNL asumate în relația cu PC nu sunt respectate. Constantin a precizat că în ciuda acestor realități are o relație bună cu miniștrii PNL și și-a exprimat dorința ca USL să continue ca alianță.

„Orice ministru al agriculturii ar fi bucuros dacă președintele țării s-ar orienta spre agricultură”

În aceeași emisiune, Daniel Constantin și-a exprimat satisfacția cu privire la decizia președintelui României de a investi în agricultură, precizând, totuși, că, în opinia sa, e vorba nu doar de eficiență economică, ci și de o alegere făcută pentru că agricultura a devenit atractivă din punct de vedere electoral. Constantin a mai spus că este o confirmare suplimentară că în domeniul agriculturii există potențial de dezvoltare, de profit și de creare de locuri de muncă.

Ministrul a vorbit și despre comisia parlamentară de anchetă pe tema achiziționării terenului de la Călărași de către familia Băsescu. Constantin a admis că președintele a făcut o afacere bună. Totuși, a evidențiat două aspecte care ridică semne de întrebare în privința respectării legislației în vigoare. Primul ar fi legat de plata subvențiilor către persoana care a avut în exploatare terenul înainte de a-l înstrăina. Acea persoană ar fi trebuit să facă dovada că îl exploatează până în luna decembrie, altfel trebuie să returneze banii. Ministrul a accentuat că nu se pune problema să i se ceară președintelui subvenția, ci, eventual, persoanei care a arendat terenul înainte de vânzare. Al doilea aspect ține, potrivit lui Daniel Constantin, de verificarea procedurii prin care s-a asigurat dreptul de preempțiune.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90