Eurial 930 x 122

Și liceenii au talent! Cele mai bune licee teoretice din Argeș, provocate la duel! Concursul ar putea deveni regional!

Cele mai bune cinci licee și colegii teoretice din Argeș se vor confrunta într-o competiție inedită. Fiecare dintre cele cinci licee își va desemna cei mai deștepți și mai talentați cinci elevi care vor intra în concurs. Concursul va presupune probe de cunoștințe generale din diverse domenii, ca de pildă istorie, geografie sau limbi străine, probe artistice (muzică, dans) și probe sportive.

Disputa va fi găzduită de sala mare a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, iar spectatori vor fi, în primul rând, colegii concurenților, colegi care vor face galerie. Selectarea celor cinci licee participante urmează să fie făcută de Inspectoratul Școlar pe baza unor criterii clare de performanță. Inițiativa îi aparține prefectului de Argeș, Cristian Soare. Prefectul precizează că detaliile vor fi puse la punct în următoarele luni și că duelul va avea loc în primăvara anului viitor.

Echipa câștigătoare de cinci va fi premiată, însă și celelalte patru vor avea parte de premii de consolare. Dar nu numai atât. Cristian Soare vrea să regionalizeze concursul! Dorința prefectului este ca și celelalte județe din Sud Muntenia să organizeze câte o astfel de competiție, iar liceele câștigătoare din toate cele 7 județe care alcătuiesc regiunea (Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Ialomița, Giurgiu și Călărași) să se confrunte. În urma finalei, ar urma să fie desemnat cel mai bun liceu teoretic din întreaga regiune Sud Muntenia.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3