Donaris 930 x 122

FOTO1_Simona

Simona Bucura Oprescu: „Este nevoie de timp şi de răbdare pentru ca lucrurile să reintre pe făgaşul lor normal”

Comisiile parlamentare de specialitate au început activitatea de avizare a bugetelor ministerelor pentru anul 2014. Deputatul de Argeş al PSD Simona Bucura Oprescu este de părere că acest buget pune bazele unei creşteri economice viitoare.

„Intenţia USL este aceea ca bugetul de stat pentru anul viitor să fie votat în acest an, aşa cum este firesc, pentru a permite realizarea ţintelor dorite, fie că vorbim de îmbunătăţirea mediului de afaceri, fie a infrastructurii sau a condiţiilor de trai.

Bugetul pentru 2014 este unul axat pe creştere economică, având o importantă componentă bazată pe atragerea de fonduri europene, capitol la care până la guvernarea USL ţara a suferit. De asemenea, vorbim de un buget de creştere economică, de consolidare a lucrurilor bune făcute în 2013, fiind un puternic semnal de stabilitate politică şi economică.

Bugetele pentru cultură, educaţie şi transporturi au fost suplimentate, cel pentru sănătate este mai mare, se acordă atenţie cercetării, agriculturii şi investiţiilor, care, de asemenea, beneficiază de fonduri sporite. Bugetul prevede creşterea salariului minim, acordarea unor stimulente pentru profesorii tineri şi medicii rezidenţi, menţinerea cotei unice la 16%, menţinerea TVA-ului scăzut la pâine, precum şi fonduri pentru asigurarea măsurilor sociale adresate categoriilor defavorizate.

Se fac astfel paşi importanţi pentru atingerea obiectivelor asumate de USL. Nu se pot realiza, însă, peste noapte toate lucrurile promise. Este nevoie de timp şi de răbdare pentru ca lucrurile să reintre pe făgaşul lor normal. Să nu se uite că USL a preluat guvernarea după conducerea dezastruoasă a PDL. Dacă ne referim fie şi numai la buget, este de ajuns să spunem că în timp ce USL măreşte salariul minim şi dă bani în plus pentru anumite categorii profesionale, PDL tăia salariile bugetarilor cu 25%; în timp ce USL măreşte pensiile, PDL avea în intenţie să le reducă cu 15% şi le-a taxat vârstnicilor veniturile; de asemenea, în timp ce noi am crescut rata de absorbţie a fondurilor europene şi am deblocat proiecte importante pentru România, PDL a făcut în aşa fel încât a blocat numeroase programe cu finanţare europeană”, afirmă Simona Bucura Oprescu.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90