930×122 CAPRA 5

asociatia transplantatilor

LA 16 ANI FACE VOLUNTARIAT PENTRU ÎNCURAJAREA DONĂRII DE ORGANE

Face parte din categoria celor care îi ajută pe alții din spirit de voluntariat. Din categoria oamenilor frumoși, așa cum a fost și studenta Aura Ion. Are în comun cu Aura și faptul că ajută în cadrul unei asociații a persoanelor cu transplant. Noi o felicităm și suntem convinși că și alți tineri îi vor lua exemplul.

Citiți și: Pitești. Accident în lanț: Un bolid BMW seria 6, implicat!

Are 16 ani și este elevă la „I.C. Brătianu”

“Când eram mică îmi doream foarte tare să ajung un fel de textier. Îmi plăcea foarte mult muzica, şi acum îmi place, dar neavând ureche muzicală m-am gândit că măcar atât pot face. Mai târziu am dorit să devin psiholog, avocat, reporter sau actor… Îmi place scena, ador să stau în culise şi să văd cum se construieşte un spectacol, să văd latura pe care cei din sală n-o pot vedea şi să simt emoţiile celor care urcă pe scenă. Un lucru ştiu sigur: momentan mai vreau să copilăresc şi să adun informaţie”, ne spune Bianca Calancea, elevă, în vârstă de 16 ani, la Colegiul Național „I.C Brătianu” din Pitești. În septembrie anul trecut a apărut la un talk-show la o televiziune centrală, B1TV. A postat un comentariu dur despre scandalul transplantului făcut de actorul Alexandru Arşinel. „Doamna director de la postul respectiv de televiziune a văzut comentariul, i-a plăcut şi a doua zi eram la talk-show, discutând pe această temă. Nu am vorbit foarte mult, dar au fost primele mele cuvinte la o emisiune importantă”, precizează Bianca.

Citiți și: Pitești. Urmează două zile cu evenimente de neratat!

Voluntară la Asociaţia Transplantaţilor din România

A avut ideea de a strânge autografe de la vedete pe un tricou al mătușii sale (n.r. – foto 2, cu Andra), care făcuse un transplant, iar apoi l-a donat în scop caritabil. “Eu particip la campanii de informare şi la adunările generale. Anul trecut campania de informare şi de conştientizare a populaţiei asupra actului donării s-a desfăşurat în 5 mari oraşe din ţară: Constanţa, Iaşi, Braşov, Craiova și Bucureşti. Informăm populaţia din localităţile vizate prin împărţirea de pliante informative şi discutăm cu oamenii în mod direct. Organizăm și o ceremonie de omagiere a donatorilor, prin aprinderea de lumânări şi lampioane. Pentru mine asociaţia înseamnă o familie mare, plină de oameni iubitori, cu inimi calde. Este uimitor să pot participa la astfel de activităţi! Atunci când vorbesc cu oamenii despre acest subiect încerc să o fac privindu-i în ochi şi zâmbind, astfel încât conversaţia să pară între prieteni. Mă simt minunat! Simt că asta trebuie să fac să se întâmple!”, ne declară entuziasmată eleva de la „I.C Brătianu”.

Pasionată de desen, literatură și handmade

Dincolo de voluntariat, are și alte pasiuni. „De când eram mică am început să mâzgălesc. Ţin minte că aveam un caiet, iar tata mi-l umpluse cu schiţe şi desene. Oricum, pentru mine desenul rămâne un hobby, un lucru pe care să-l faci când ai puţine resurse, un creion şi-o foaie, şi destulă imaginaţie vizuală. Mă axez mai mult pe versuri şi poveşti! În şcoala generală am obţinut câteva premii pentru literatură. Am câştigat doi ani la rând premiul 1 la concursul judeţean De ce Harry Potter şi nu Harap-Alb şi premiul 1 la desen pe judeţ la concursul Mesajul meu antidrog”, povestește Bianca Calancea. În plus, este pasionată şi de fotografie și face accesorii de tip handamade, origami și quilling. Iar dacă ne gândim la viitor, eleva preferă să nu îşi facă prea multe planuri: „Vreau să mă bucur de această perioadă adolescentină! Mă voi considera adult abia în momentul în care îmi voi lua viaţa în propriile mele mâini. Un lucru e sigur: în acte voi fi majoră, dar în suflet voi rămâne copil!”.

Eurial 555 x222
Pizza Sapori Italia 570 90