Kaia 930 x 120

ceramică

SPECTACULOS! 25 DE FOTOGRAFII DE LA TÂRGUL MOȘILOR DE VARĂ

De astăzi și până duminică în Piața Primăriei Pitești are loc Târgul Moșilor de Vară. Găsiți aici de adevărate „bijuterii” făcute de meșteri populari: vase de ceramică, linguri, străchini, tocătoare, mese, opinci, căciuli, traiste, feţe de mese din lada bunicii, pălării ciobăneşti, magneţi pentru frigider, potcoave norocoase, păpuşi sau covoare.

Citiți și: Pitești. Accident în lanț: Un bolid BMW seria 6, implicat!

Expun ceramişti din Argeş, Horezu (Vâlcea), Baia Mare (Maramureş) și Corund (Harghita). De asemenea, participă pictori de icoane din Târgovişte și Câmpulung Muscel, meşteri în arta lemnului din Argeş, Vâlcea și Dolj, precum şi creatoare de textile, port popular, păpuşi şi podoabe tradiţionale din Argeş, Dâmboviţa, Dolj şi Prahova. Târgul, cu vânzare, este organizat de Consiliul Județean Argeș și Muzeul Viticulturii și Pomiculturii din Golești.

Am vizitat târgul și vă facem 10 recomandări:

Citiți și: Pitești. Urmează două zile cu evenimente de neratat!

1.Lingurile din lemn sau sculptate în lemn, cu diferite motive populare româneşti, lucrate de meşteri populari din Muntenia – costă între 3 și 50 de lei bucata

2.Tocătoare, aduse de Tanti Maria din Băbeni, judeţul Vâlcea – 30 de lei

3.Străchini din lut, realizate de Constantin Mischu din Horezu, Vâlcea – de la 7 lei în sus

4.Traistă tradiţională, lucrată în Curtea de Argeş – între 10 și 15 lei, în funcție de mărime

5.Feţe de masă din lada bunicii, tot din Curtea de Argeş – 40 de lei bucata

6.Opinci. La standul său opincarul Alexandru Ilinca, din Vâlcea, expune și opinci de colecţie, vechi de peste 140 de ani – între 10 și 100 de lei

7.Căciulă de astrahan – 100 de lei

8.Ceramică figurativă prelucrată manual din lut, din Vâlcea – preţul unei căsuțe este de la 10 la 50 de lei

9.Covoare din lână, din Olt – de la 40 de lei în sus

10.”Binecuvântarea casei”, lucrată de meşterul Ion Rodoş, din Argeș, cunoscut pentru lingura sa intrată în Cartea Recordurilor – 50 de lei. „Se punea înainte pe moţul de casă. Ideea a venit de la un boier care avea o fată bolnavă. Nu putea să o lecuiască, dar într-o noapte i-a apărut un înger în vis care i-a spus să facă o pasăre micuţă şi să o pună deasupra casei, că va fi binecuvântarea. Aşa şi-a vindecat  fata!”, ne-a povestit meșterul popular.

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90