930×122 CAPRA 5

munchen

TEROARE ÎN MUNCHEN! IMAGINI ȘOCANTE CU TERORISTUL (VIDEO)

Munchen, capitala landului Bavaria, este sub teroare la această oră.

Citiți și: ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNII DIN MUNCHEN

Atacuri armate (primul, confirmat – la un fast-food din centrul comercial Olympia shopping centre (Olympia-Einkaufszentrum), un altul, posibil – la o stație de metrou -Marienplatz) au avut loc în orașul german. Încă nu există un număr oficial al morților și al răniților. Pe rețelele de socializare au apărut și primele imagini, șocante, cu atacatorul (sau unul dintre atacatori) în timp ce trage cu o armă în plină stradă. Atacatorul sau atacatorii (a căror identitate nu este cunoscută până acum) încă nu au fost prinși. Poliția din Munchen a făcut apel la populație să rămână în case și să nu iasă în stradă.

UPDATE: Surse din Poliție citate de AFP și televiziunea publică bavareză susțin că sunt 6 persoane ucise. Martorii spun că ar fi 3 atacatori înarmați cu carabine. Transportul public de suprafață și metroul au fost suspendate. Potrivit Digi24, au fost oprite și toate trenurile care se îndreptau către Munchen, iar Gara Centrală a fost evacuată. Trupe speciale ale forțelor de ordine patrulează pe străzi, iar elicoptere ale autorităților survolează orașul. În Munchen s-a decretat stare de urgență. Până la această oră, atacurile din Munchen nu au fost revendicate.

UPDATE: Comunicat MAE – „Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în Munchen să nu părăsească locațiile în care se află şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate.

Reamintim că MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, continuă demersurile în regim de urgenţă pe lângă autorităţile competente locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii atacului şi cetăţenia victimelor. Consulatul General al României la Munchen este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.”

UPDATE: Poliția din Munchen confirmă până acum existența a 9 decedați. Numărul răniților, potrivit sursei citate, încă nu este cunoscut.

Facebook activează modulul „Safety Check” pentru ca prietenii şi familiile utilizatorilor de pe Facebook să ştie că cei apropiaţi sunt în siguranţă: https://www.facebook.com/safetycheck/munich-germany-shooting-jul22-2016/.

Twitter Poliția Munchen: https://twitter.com/PolizeiMuenchen?ref_src=twsrc%5Etfw.

UPDATE: Potrivit autorităților, a fost un singur atacator, din Munchen, un tânăr în vârstă de 18 ani, elev, cu dublă cetățenie: germană și iraniană. Individul s-a sinucis. Bilanț: 10 persoane decedate (inclusiv atacatorul) și 27 de răniți. (Sursa: YouTube, foto: BBC și EPA/Andreas Gebert)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90