930×122 CAPRA 5

alunecări de teren. consiliul județean

ARGEŞUL, DEZASTRE EXTREME

Argeșul, dezastre extreme. În Argeș, alunecările de teren s-au manifestat mai acut începând din anul 2005, se arată într-un raport al Consiliului Județean. Potrivit sursei citate, din cauza precipitaţiilor abundente s-au creat în ultimii 10 ani condițiile necesare reactivării sau activării unor suprafeţe cu tendinţe de alunecare.

Citiți și: EXCLUSIV! Imagini uluitoare în ziua de Crăciun: O biserică în flăcări, chiar în Argeș!

Din 2005 încoace, se precizează în raport, în Argeș s-au produs alunecări de teren de diverse tipuri şi în diferite locuri din județ.

Localităţile afectate până acum, în ultimii 10 ani, sunt următoarele: orașele Mioveni și Ștefănești, municipiile Curtea de Argeş și Câmpulung Muscel și comunele Aninoasa, Tigveni, Cepari, Morăreşti, Mălureni, Merişani, Domneşti, Boteni, Ciomăgeşti, Poienarii de Argeş, Corbeni, Bascov, Albeştii de Muscel, Ţiţeşti, Corbi, Muşăteşti, Brăduleţ, Băiculeşti, Nucşoara, Moşoaia, Valea Danului, Cotmeana, Buzoeşti, Vedea, Poiana Lacului, Lunca Corbului, Albota, Stâlpeni, Dragoslavele, Stoeneşti, Schitu Goleşti, Albeştii de Argeş, Hârtieşti, Mioarele, Arefu, Godeni, Berevoeşti, Bogaţi, Bălileşti, Ciofrîngeni, Cuca, Cocu, Budeasa, Pietroşani, Boţeşti, Băbana, Poienarii de Muscel, Vultureşti, Şuici, Cetăţeni, Coşeşti, Sălătrucu, Valea Iaşului, Miceşti, Dârmăneşti și Leordeni.

Citiți și: Locul unde visa să-și trăiască bătrânețea Mircea Diaconu ”Nu am plecat niciodată de aici!”

Frecvența și intensitatea alunecărilor de teren nu sunt deloc de mirare având în vedere că Argeșul se afla pe primul loc în țară din punct de vedere al tăierilor ilegale de arbori din păduri. Detalii, AICI. (Foto Arhivă: Inundații în Bascov, anul 2014)

555 X 222 CAPRA
HerasMed (570 x 90 px)