NOR CURIER 930X122

autostrada

ARGEŞUL A ALES TRASEUL PENTRU AUTOSTRADA PITEŞTI-SIBIU

În sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Argeş a avut loc astăzi o dezbatere publică organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România cu privire la cea mai bună variantă de traseu pentru viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu. Dezbaterea a urmat unui eveniment similar organizat în Râmnicu-Vâlcea. Încă una se va desfășura în Sibiu.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Au participat parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, cadre didactice, primari şi specialişti în domeniu.

Viceliderul de sindicat Ion Iordache, de la uzina Automobile Dacia din Mioveni, a spus că astfel de dezbateri sunt doar praf în ochi, că Renault „va stinge motoarele la Dacia în 2020” şi că „singura soluţie de realizare a tronsonului Piteşti-Sibiu este organizarea unui miting de protest la adresa actualului Guvern condus de Dacian Cioloş!”

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

La rândul său, senatorul Şerban Valeca, preşedintele filialei județene a PSD, a anunţat că, în urma unor consultări, varianta pentru care optează Argeşul este varianta 1 (dintre cele 5 prezentate de CNADR). Aceeaşi variantă pare să fie preferată și de CNADR şi proiectant.

Prima variantă, cea din 2008, este Piteşti – Curtea de Argeş – Şuici – Perişani – Racoviţa – Câineni – Boiţa – Tălmaciu – Veștem, cu noduri în Tigveni, Şuici și Racoviţa.

Traseul ales are cinci secţiuni pentru construire: Secţiunea 1 (10, 3 km) Sibiu – Boiţa, Secţiunea 5 (30, 7 km) Curtea de Argeş – Piteşti, Secţiunea 2 (26 km) Boiţa – Racoviţa, Secţiunea 3 (20 km) Racoviţa – Văleni, Secţiunea 4 (29, 6 km) Văleni – Curtea de Argeş și o secţiune de drum naţional care ar urma să lege comuna argeșeană Tigveni de Râmnicu Vâlcea.

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90