930X122 MAIA

cnair

E „NEBUNIE” PE TRANSFĂGĂRĂȘAN!

E „nebunie” pe Transfăgărășan! Transfăgărășanul pare un câmp de luptă. Deși drumul este închis, potrivit Regulamentului său de funcționare, până la sfârșitul acestei luni, turiștii nu mai au răbdare.

Citiți și: Video senzațional! Autostrada Pitești-Sibiu, cele mai noi imagini și date

În weekend, câțiva bărbați, cu brațele și frânghii, au trecut la înlăturarea bolovanilor cu care autoritățile au încercat să blocheze, pe partea din județul Argeș, accesul mașinilor pe tronsonul cu circulație încă interzisă.

E posibil, nu știm exact, să fi fost vorba de turiști care după ce își vor fi încheiat șederea la Bâlea Lac (în județul Sibiu) să fi avut la întoarcere neplăcuta surpriză ca drumul să fie blocat cu bolovani.

Citiți și: Anunț de ultim moment pentru șoferi! Ce se întâmplă cu rovinietele!

Fotografia pe care v-o prezentăm a fost dată publicității de Dumitru Grecu, omul de afaceri din domeniul turismului care recent a criticat dur Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru că ține Transfăgărășanul închis. Amănunte, AICI.

„Pentru că au considerat anormală decizia drumarilor de a bloca drumul, turiștii prezenți în număr mare pe Transfăgărașan au decis să degajeze pietrele de pe carosabil, astfel încât să redea circulației publice acest drum.

Poate că ar trebui să urmăm cu toții acest exemplu și să-i „degajăm” pe toți cei care ne umilesc și ne batjocoresc deși sunt plătiți din banii noștri.”, spune omul de afaceri.

Traficul rutier pe Transfăgărăşan (DN 7C) pe perioada sezonului rece, de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (cabana Bâlea Cascadă), este închis în perioada 1 noiembrie – 30 iunie.

Practic, legal, drumul este deschis complet doar 4 luni pe an, Compania de Drumuri invocând motive de siguranță.

Potrivit Regulamentului, perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Suntem deja pe 12 iunie, dar Compania nu a anunțat că în acest an drumul va fi deschis mai devreme de 1 iulie.

În urmă cu un an, conducerea defunctei CNADNR anunța că a cerut unei comisii speciale a Companiei analizarea şi revizuirea Regulamentului de funcţionare al DN 7C, astfel încât perioada în care Transfăgărășanul este deschis circulaţiei rutiere să fie cât mai mare, în condiţii de siguranţă şi confort.

Nu s-a întâmplat nimic, asta și în ciuda vocilor, din turism, dar și din politica și presa argeșeană, care, nu de ieri, de azi, au solicitat soluții pentru mărirea perioadei în care Transfăgărășanul să fie complet deschis traficului rutier.

Vă amintim că la sfârșitul lunii trecute Transalpina a fost redeschisă. Detalii, AICI. (Sursă foto: Facebook Grecu Dumitru)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3