EcoMoto 930×122

Arges

PERICOL DE EXPLOZIE ÎN ARGEȘ!

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș a dat publicității cu puțin timp în urmă detalii despre intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului care s-a produs azi-dimineață în comuna Oarja la depozitul de deșeuri al unei centrale pentru producerea energiei electrice și termice în regim de cogenerare pe bază de biomasă.

Citiți și: Oameni împietriți de frică la Vidraru! Un urs era „alergat” de o mașină pe baraj

Astăzi, în jurul orei 8, un apel la 112 anunţa faptul că un incendiu a izbucnit la un depozit de deșeuri din Oarja. Imediat spre locul indicat s-au deplasat inițial patru echipaje cu patru autospeciale cu apă și spumă, un echipaj cu autospecială C.B.R.N. și două echipaje cu ambulanțe SMURD de la Detaşamentele de Pompieri Bradu și Piteşti, precizează ISU.

Echipa de intervenție internă pentru situații de urgență a companiei a acționat imediat până la sosirea echipajelor profesioniste ale ISU Argeș.

Citiți și: Apel atipic la 112! Polițiștii au fost cei care au sunat și au cerut ajutor

La faţa locului pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta la un bazin încărcat cu șlamuri petroliere, bazin amplasat în curte. Deși bazinul era parțial acoperit, a existat risc de propagare a focului la deșeurile depozitate lângă acesta și la câteva butelii de oxigen din apropiere. Pentru eliminarea pericolului de explozie pompierii au intervenit cu promptitudine și ca la carte pentru răcirea buteliilor de oxigen și apoi evacuarea acestora din zona de pericol.

Având în vedere degajarea mare de fum și specificul societății, echipajul C.B.R.N. a făcut analize specifice, analize în urma cărora „nu s-au detectat valori care să pună în pericol viața ori sănătatea oamenilor sau a echipajelor de intervenție.”, informează ISU Argeș.

În momentul izbucnirii incendiului la fața locului se aflau aproximativ 30 de persoane, care s-au autoevacuat. Nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru lichidarea incendiului s-a acționat cu apă și spumă, bazinul, de aproximativ 500 de mp, fiind inundat și incendiul lichidat după aproximativ o oră. Au acționat șapte autospeciale cu apă și spumă, un echipaj C.B.R.N., două echipaje cu ambulanțe SMURD și în jur de 50 de pompieri militari. O comisie de specialiști deplasată la fața locului va stabili cauza incendiului.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș anunță că în incendiu au ars în jur de 400 de mc de deșeuri. Potrivit sursei citate, incendiul a pornit de la autoaprinderea deșeurilor printr-o reacție chimică dintre substanțe.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90