930X122 MAIA

politisti

Se înființează 17 secții de Poliție în mediul rural. Vezi UNDE

Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a renunţat la ideea aplicării unei reforme la nivelul sistemului. În Argeș, cele 95 de posturi din mediul rural se vor desfiinţa, urmînd a se înfiinţa 17 secţii de poliţie. Acestea vor avea arondate localitățile învecinate, viteza de reacție în contextul unei intervenții fiind de dorit să se reducă la maximum 15 minute. Măsura se va aplica în scurt timp prin Ordin de Ministru, polițiștii fiind scăpați însă de disponibilizări..

Potrivit prefectului de Argeş, Gheorghe Davidescu, unul din avantajele acestui mod de organizare este faptul că fiecare localitate va fi mai bine păzită, echipajele de poliție asigurînd permanența în zonele pe care le au în subordine. „Dacă aveai un furt, o crimă, o spargere, la unu noaptea, şi te duceai la un post, găseai şeful de post dormind. Pe de altă parte, nici nu poţi să impui unui cetăţean care a ieşit din schimb să fie tot timpul în poziţie de drepţi”, a afirmat astăzi prefectul. „Aceste secţii vor asigura serviciul de poliţie 24 de ore din 24. Chiar dacă se află un echipaj la Nucşoara, ştim că prin apelul la 112 sau printr-un apel la secţia de poliţie, media vitezei de reacţie se va reduce la un sfert de oră din orice punct ar fi apelat. Aşa cum s-a constatat la nivel naţional, în prezent viteza de reacţie este de o jumătate de oră. Intenţia de a-l reduce la 15 minute este şi ca urmare a dotărilor şi a măsurilor care se vor lua”, a completat prefectul.

 

Secțiile de poliție vor fi înfiinţate la: Domneşti, Rucăr, Valea Mare Pravăţ, Schitu Goleşti, Hîrtieşti, Stîlpeni, Călineşti, Leordeni, Rociu, Buzoeşti, Lunca Corbului, Albota, Poiana Lacului, Bascov, Morăreşti, Tigveni, Albeşti de Argeş.

555×222  MAIA
570 X 90 CAPRA 3