930×122 CAPRA 5

andra

LOVITURĂ PENTRU PRIMĂRIA LUI IONICĂ. JUSTIȚIA A DECIS

Lovitură pentru Primăria lui Ionică. Justiția a decis. Clauza de confidențialitate de care primăriile se folosesc pentru a nu face publice sumele pe care le achită pentru anumite spectacole ar fi ilegală. Ilegalitatea clauzei ar fi stabilită prin hotărâre judecătorească, potrivit unui clujean, Lucian Todoran, citat de adevarul.ro.

Citiți și: Pitești. Informare pentru toată lumea!

Bărbatul a cerut în instanță contractele pe care Primăria Cluj-Napoca le-a încheiat cu mai mulți artiști pentru diferite evenimente. Potrivit sursei citate, în urma procesului, care a durat aproximativ un an, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost obligat, de instanța de judecată, să publice contractele Primăriei cu artiștii care au concertat în 2017 în oraș.

Este vorba despre concertele susținute de Ziua Națională (1 decembrie 2017) și în noaptea de Revelion (31 decembrie 2017), potrivit adevarul.ro.

Citiți și: A început Simfonia Lalelelor! Live totul pe ePitești!

De 1 decembrie în Cluj-Napoca a concertat și Andra, onorariul achitat cântăreței ridicându-se la aproape 17.000 de euro!

”Lucian Todoran, clujean care a cerut în instanţă contractele cu artiştii şi a câştigat procesul, susţine că actul jurdic încheiat cu firma care o reprezintă pe Andra conţine „o clauză de confidenţialitate ilegală (fapt stabilit prin hotărâre judecătorească definitivă), cu toate că a fost „semnat (deci avizat) de şefa consilierilor juridici din Primărie, care ar trebui să vegheze cu scrupulozitate la legalitatea actelor semnate de Primărie.”, scrie adevarul.ro.

Și în Pitești ne-am confruntat cu sume enorme pe care municipalitatea le-a plătit pentru astfel de concerte. Nu mai puțin de 133.000 de euro ar fi dat municipalitatea piteșteană pentru 4 spectacole susținute în Piața Primăriei. Deși ePitești a înaintat cereri în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public atât Primăriei Pitești, cât și Centrului Cultural Pitești pentru a afla oficial câți bani au fost alocați pentru spectacole, ni s-a comunicat, printre altele, că ”este confidențial”.

În contractele pe care municipalitatea piteșteană le-a încheiat (cu o singură firmă) pentru desfășurarea mai multor spectacole este stipulată o clauză de confidențialitate: ”părțile convin asupra faptului că toate prevederile acestui contract sunt confidențiale și se angajează să nu le divulge sub nicio formă.”

Așa cum am mai precizat (detalii, AICI), municipalitatea piteșteană refuză să precizeze, invocând clauza de confidențialitate, câți bani s-au dat pentru concertele susținute în Pitești de Delia, Carla’s Dreams sau Andra.

ePitești.ro ia în calcul demararea unor procese penale pentru ca municipalitatea să comunice sumele pe care le-a plătit pentru cele mai recente concerte pe bani publici susținute în Pitești.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90