Eurial 930 x 122

masacru_norvegia

Masacru in Norvegia

Un barbat a împuşcat mortal cel puţin 85 de oameni într-o tabără de tineret şi a omorât alţi şapte, cu o maşină-capcană, în Oslo, Norvegia.

Autorul a postat pe YouTube un videoclip în care cerea ca oamenii să „îmbrăţişeze martiriul”, cu şase ore înainte de atac.

Anders Behring Breivik a postat filmuleţul pentru promovarea luptei anti-islam. El îl înfăţişează pe bărbat purtând un costum de scafandru şi o armă automată, cu câteva ore înainte de atacuri.

În textul care însoţeşte videoclipul, sunt detaliate planurile pentru atacuri. Bărbatul scrie că se va îmbrăca ca un poliţist, adăugând că va fi fenomenal, iar oamenii vor rămâne uimiţi.

Surse din poliţie au declarat pentru presa norvegiană că Breivik a mărturisit că a postat videoclipul pentru a sublinia părerile sale extremiste, înainte de atacuri.

În filmul de 12 minute, denumit „Knight Templar 2083”, a apărut şi pe pagina lui Breivik de Facebook, acum închisă. Pagina sa cita filosofi precum Machiavelli, Kant şi John Stuart Mill.

Într-un document ataşat, considerat un manifest, el descrie cum se fac arme din fertilizatori şi cum să îi primeşti în cantităţi mare, creând o companie agricolă.Bărbatul a trimis videoclipul şi manifestul celor 7.000 de „prieteni patrioţi” ai săi, de pe Facebook. El le-a scris cum vrea să scape de islamismul şi marxismul din Europa.

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3