930 x122 grota rece

HotLaptopIulianGrajdan02

Voluntare din SUA, praduite

Membre ale unei organizaţii de voluntariat din S.U.A. câteva tinere erau oaspete în municipiul nostru, tema pe care acestea o abordau fiind aceea de prevenire sau de combatere au unor infracţiuni, în special în rândul minorilor care provin din familii sărace.

Şi, în timp ce americancele se întâlneau cu minori şi familiile acestora instruindu-i cum să se ferească din a comite sau cădea pradă unor infracţiuni, ca drept mulţumire pentru ceea ce făceau ele, acestea au avut parte, acum când programul în care erau implicate era pe ultima sută de metri, în loc de mulţumiri şi recunoştinţă, chiar de o infracţiune de furt. Ieşite la o ultimă plimbare prin Piteşti, tinerele- Tiffany, Amber, Sarah şi Elizabeth-, au avut o neplăcută surpriză ca la întoarcerea în apartamentul în care locuiau ( şi care era amplasat în imediata apropiere a Secţiei 3 Poliţie Piteşti), să constate că le-au dispărut cele trei laptop-uri şi un telefon mobil. Normal că imediat după ce au trecut de perioada şocului, tinerele au sunat la poliţie sesizându-le oamenilor legii furtul acelor obiecte atât de indispensabile în ziua de astăzi.

Autorul, prins în timp record

Probabil obişnuite ca la ele acasă ca atunci când pleacă undeva să lase geamul deschis, tinerele au plecat în oraş fără să-şi pună întrebarea dacă locuind în apartamentul situat la parterul acelui cămin pot pleca fără a exista riscul să fie furate.

Cum această infracţiune atârna destul de greu în balanţă, fiind considerată chiar ca o palmă, poliţiştii piteşteni au demarat cercetările şi, nu după mult timp au reuşit să-l identifice şi prindă pe autor. Iulian Grăjdan, de 20 de ani, din Piteşti, le-a declarat oamenilor legii că trecând prin zonă şi observând geamul deschis, a escaladat fereastra şi, ochind cele trei laptop-uri şi telefonul mobil, le-a înhăţat şi dus a fost. A găsit la scurt timp chiar şi un client pentru unul dintre leptop-uri, chilipirgiul cumpărându-l cu 280 de lei, numai că noul proprietar nu a avut timpul necesar pentru a se bucura prea mult de achiziţie, fiind la rândul lui identificat, moment în care a trebuit să returneze marfa. Pe numele lui Iulian Grăjdan a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de furt şi furt calificat, fiind introdus pentru 24 de ore în arestul IPJ în baza unei ordonanţe de reţinere, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de a-i fi emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Eurial 555 x222
New Profesional Consult 570×90