930X122 MAIA

certificat negativ

Video: Firmă de construcții, pusă pe ”lista neagră” de Primăria Pitești

În cadrul conferinței de presă a Primăriei Pitești, din această dimineață, primarul Cristian Gentea a anunțat faptul că firma S.C. Negreanu Constancon, din județul Olt, a primit certificat negativ din partea Municipalități.

Consecințele emiterii unui certificat negativ înseamnă eliminarea ofertantului, timp de 3 ani, de la procedurile de achiziții publice. Primăria Pitești nu va mai încheia pe viitor contracte cu această firmă de construcții.

Edilul a explicat că a recurs la acest lucru în urma „lucrărilor prost realizate”, dar și în urma nerespectării termenelor de finalizare.

Reamintim faptul că, firma S.C. Negreanu Constancon s-a ocupat de reabilitarea Pasajului Magnolia.

Cu privire la această lucrare, nemulțumiri au venit atât din partea cetățenilor, cât și din partea Primăriei.

Iată câteva subiecte pe larg:

AICI: În continuare probleme la Pasajul Magnolia

AICI- Video: La Pasajul Magnolia nu merg scările rulante. „De ce le țineți închise, dați-le drumul odată!”

Pe lângă această lucrare, Primăria Pitești are și alte contracte cu această firmă.

Video – Declarațiile primarului Cristian Gentea începând cu 21:40

 

„Nu putem să ne lăudăm cu așa ceva, eu n-aș vrea să ajungem aici, dar s-a dat în sfârșit certificat negativ, așa cum v-am spus și vor urma și altele.

Certificat constatator negativ referitor la îndeplinirea obligațiilor contractuale firmei Negreanu Constancon din județul Olt. Este firma cu care am lucrat la pasajul Magnolia și care ne-a mâncat zilele și nouă, și cetățenilor. Au fost făcute acte adiționale de prelungire și cu toate acestea, lucrarea s-a finalizat după ultimul termen cu două luni și ceva.

Avem mari probleme cu această firmă și la alte două grădinițe. Tot așa, termene nerespectate, lucrări făcute prost. Așa e când lucrezi cu firme cu 2 angajați, care angajează după ce câștigă o licitație 5, 6 sau 10 (n.r. muncitori). Nu mai vrem să pățim ce am pățit și drept urmare, sunt și alții la rând care să primească astfel de certificate negative”, a declarat Cristian Gentea.

De asemenea, edilul a mai ținut să precizeze faptul că aceste contracte sunt „moștenite”.

New Profesional Consult-555×222
Pizza Sapori Italia 570 90