Donaris 930 x 122

contract

O nouă lege în defavoarea ta: renunţi la contract, eşti „curentat” la buzunar

Clienții casnici pot plăti penalități la denunțarea contractului de furnizare a energiei înainte de termen.

Citiți și: Decizie crucială! Ce se întâmplă cu ajutoarele de încălzire

O modificare amplă a legislației referitoare la piața de energie va permite furnizorilor de energie să perceapă, în contracte, penalități de la clienții casnici care denunță contractul de furnizare înainte de termen, anunță Economica.net.

În data de 31 decembrie, a apărut în Monitorul Oficial OUG 143/2021, “pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, precum și pentru modificarea unor acte normative”.

Citiți și: Se dau noi vouchere în valoare de aproximativ 5.000 € pentru oameni!

Una dintre modificările importante pentru clienții casnici se referă la obligația de a plăti, în anumite condiții, penalități furnizorului în situația în care renunță la contract înainte de termen. Astfel, în baza legii, dacă furnizorul ofera un contract cu preț fix pe toată durata sa, el va avea dreptul să perceapă penalități clientului, dacă acesta din urmă decide să renunțe mai devreme la contract.

Mai multe detalii, AICI.

(Foto: descriptiv / Sursa: economica.net)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90