EcoMoto 930×122

rar

    Inventiv din cale afară, și-a transformat mașina în ”avion” și a dus-o la RAR

    Un șofer din Tulcea, inventiv din cale afară, și-a confecționat artizanal un eleron supradimensionat pe care l-a prins pe autoturism, apoi s-a dus cu mașina pentru omologare la Registrul Auto Român.

    Citiți și: Toți șoferii care nu știu iau amendă: Limita nouă de viteză spre Autostrada A1

    Inventivitatea sa i-a surprins pe inspectorii de la RAR.

    Citiți și: Aceste mașini vor fi urmărite!

    Sistemul ar fi fost confecționat cu un burghiu pentru metal, cornier metalic, colțare pentru polițe, câteva șuruburi și piulițe.

    „Știm că deja vă zboară gândul la weekend și, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie.

    Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

    Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului.

    Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim…Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării” au explicat într-o postare pe Facebook oficialii Registrului Auto Român.

    Glume numai una și una

    Pozelor urcate pe rețeaua de socializare au stârnit un val de glume din partea internauților:

    „A venit cu așa ceva la ITP?…Aurel Vlaicu ar fi invidios!”, „Îi numai bună de uscat rufe sau bătut covoare”, „E bun de întins rufele la uscat”, „Dacă-l vinde sunt interesat, îl prind de perete și pun ghivece pe el”, „Ar fi trebuit omologat. Dacă în US se poate circula cu cadă de baie și sofa motorizată, ăsta ce are? Iar perceperea esteticului de către cineva nu ar trebui să fie problema RAR-ului”, „Făină ideea, de când cu BluAir-ul… românul inventează zboruri low-cost”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de oameni la postarea de pe Facebook.

    Sursă foto: Facebook Registru Auto Român

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90