930X122 MAIA

rar

Inventiv din cale afară, și-a transformat mașina în ”avion” și a dus-o la RAR

Un șofer din Tulcea, inventiv din cale afară, și-a confecționat artizanal un eleron supradimensionat pe care l-a prins pe autoturism, apoi s-a dus cu mașina pentru omologare la Registrul Auto Român.

Citiți și: Polițiștii din Pitești au pus tunurile pe „șmecherii” cu mașini tunate

Inventivitatea sa i-a surprins pe inspectorii de la RAR.

Citiți și: Mii de rable pe drumuri! RAR-ul nu a avut milă!

Sistemul ar fi fost confecționat cu un burghiu pentru metal, cornier metalic, colțare pentru polițe, câteva șuruburi și piulițe.

„Știm că deja vă zboară gândul la weekend și, pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie.

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

Totuși, dincolo de aspectul mașinii, vă rugăm să conștientizați că astfel de elemente de caroserie confecționate artizanal pot fi un pericol pentru siguranța traficului și a pietonilor, dar nici nu pot îmbunătăți performanțele vehiculului.

Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim…Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării” au explicat într-o postare pe Facebook oficialii Registrului Auto Român.

Glume numai una și una

Pozelor urcate pe rețeaua de socializare au stârnit un val de glume din partea internauților:

„A venit cu așa ceva la ITP?…Aurel Vlaicu ar fi invidios!”, „Îi numai bună de uscat rufe sau bătut covoare”, „E bun de întins rufele la uscat”, „Dacă-l vinde sunt interesat, îl prind de perete și pun ghivece pe el”, „Ar fi trebuit omologat. Dacă în US se poate circula cu cadă de baie și sofa motorizată, ăsta ce are? Iar perceperea esteticului de către cineva nu ar trebui să fie problema RAR-ului”, „Făină ideea, de când cu BluAir-ul… românul inventează zboruri low-cost”, sunt doar câteva dintre comentariile lăsate de oameni la postarea de pe Facebook.

Sursă foto: Facebook Registru Auto Român

Supernova_2022_christmas_web_banner_555x222_ROM

Comentarii

RAW FOTO 570 X 90