930 x122 grota rece

Arges

Mare atenție, șoferi! Riscați să rămâneți fără permis șase luni!

Mare atenție, șoferi! Riscați să rămâneți fără permis șase luni!

Citiți și: Anunțul dimineții: neplăceri în trafic, restricții pentru șoferi

Depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h se va putea sancționa cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile, arată un proiect legislativ adoptat luni de Senat.

În plus, conform modificărilor aduse OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, se adaugă şi majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte similare, potrivit Bugetul.ro.

Citiți și: Noi norme rutiere! Toți șoferii trebuie să știe!

Potrivit expunerii de motive, modificarea propusă va duce la creşterea gradului de siguranţă rutieră, precum şi la conştientizarea conducătorilor auto că viteza poate avea consecinţe grave asupra vieţii, integrităţii şi sănătăţii personale, a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi a celor care se află în apropierea acestuia.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată cu acest proiect.

Detalii, AICI

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3