930×122 CAPRA 5

elevi

Lovitură pentru elevi! Se confiscă!

Lovitură pentru elevi! Se confiscă!

Citiți și: Școala din România cu acces pe bază de cartelă pentru elevi

Viitorul statut al elevului, care se află momentan în dezbatere publică la Ministerul Educației (ME), păstrează interdicția ca elevii să folosească telefoanele mobile în timpul orelor.

Exceptând situațiile în care au acordul profesorului, conform Avocatnet.ro.

Citiți și: Examenul de Bacalaureat se schimbă din temelii!

Conform noii legi a învățământului, telefoanele confiscate pentru încălcarea acestei reguli vor fi returnate, la finalul cursurilor, doar părinților sau elevilor ce au împlinit vârsta de 18 ani.

Proiectul de ordin, care stabilește viitorul statut al elevului, menține interdicția existentă privind utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor.

Dar introduce o nouă procedură de restituire a telefoanelor confiscate.

Aliniată la Legea 198/2023 a învățământului preuniversitar.

Astfel, elevii care nu respectă această regulă riscă să rămână fără telefoane pe durata cursurilor.

Dispozitivele fiind restituite la finalul zilei școlare doar părinților sau elevilor majori.

Lovitură pentru elevi! Se confiscă!

“Nerespectarea acestor prevederi (interdicția de utilizare a telefoanelor mobile sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice în timpul desfășurării orelor de curs) poate duce la preluarea echipamentului de către personalul unității de învățământ în vederea restituirii lui la finalizarea orelor de curs din ziua respectivă, în mod obligatoriu, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau către elevii majori, după caz, conform regulamentului intern al unității de învățământ,” se precizează în viitorul statut al elevului.

Regulile referitoare la interdicția utilizării telefoanelor mobile nu se aplică echipamentelor folosite de elevii cu cerințe educaționale speciale.

Care sunt autorizați să le utilizeze inclusiv în timpul orelor.

Aceste măsuri sunt menite să îmbunătățească disciplina și să asigure un mediu de învățare adecvat în unitățile de învățământ preuniversitar din România.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3