Kaia 930 x 120

amenzi

Greșeala comună care îți poate aduce amenzi!

Greșeala comună care îți poate aduce amenzi!

Citiți și: Codul Rutier. Greșeala care îi poate costa mii de lei pe șoferi

Într-un sens giratoriu, regulile de semnalizare sunt esențiale pentru prevenirea accidentelor și asigurarea unei circulații fluide.

Conform legislației rutiere din România, semnalizarea schimbării direcției de mers este obligatorie în orice situație în trafic, inclusiv în sensurile giratorii.

Citiți și: A depășit toate limitele: Șofer prins cu o viteză record în Argeș

Reguli de semnalizare în sensul giratoriu:

– Semnalizarea la intrarea în sensul giratoriu: Înainte de a pătrunde în sensul giratoriu, șoferul trebuie să semnalizeze direcția în care intenționează să meargă.

De exemplu:

Dacă ieși pe prima ieșire (de obicei, ieșirea la dreapta), trebuie să semnalizezi dreapta încă înainte de intrarea în giratoriu.

Dacă ieși pe a doua, a treia sau următoarele ieșiri, trebuie să semnalizezi stânga la intrarea în giratoriu și să menții semnalul până când treci de ieșirea anterioară celei pe care urmează să o folosești, moment în care schimbi semnalizarea pe dreapta pentru a părăsi giratoriul.

– Semnalizarea în interiorul giratoriului: Pe măsură ce te deplasezi în giratoriu, trebuie să semnalizezi direcția în care te deplasezi:

Menții semnalul stânga dacă continui să te deplasezi în jurul sensului giratoriu.

Comuți semnalizarea pe dreapta doar atunci când intenționezi să părăsești giratoriul.

– Ieșirea din giratoriu: Semnalizarea dreapta este obligatorie la părăsirea sensului giratoriu, pentru a informa ceilalți participanți la trafic de intenția ta de a ieși.

Consecințe pentru nerespectarea semnalizării:

Nerespectarea obligației de a semnaliza schimbarea direcției de mers constituie o contravenție.

Și se sancționează cu amenzi.

Conform legislației, aceasta se încadrează în clasa I de sancțiuni, adică între 2 și 3 puncte de amendă, echivalent cu o sumă între 330 și 495 de lei.

Deși nu ești obligat să semnalizezi permanent stânga în sensul giratoriu, este important să semnalizezi clar intențiile tale: semnalizează stânga la intrare și menține semnalul până când te pregătești să ieși, moment în care schimbi semnalizarea pe dreapta.

Astfel, respecți regulile de circulație și contribui la siguranța rutieră.

Greșeala comună care îți poate aduce amenzi!

Sursa: Promotor.ro

Kaia 555×222
570 X 90 POSADA 3