pizzeria sapori  930 122

spitalul_judetean_arges

Pendiuc se opune unei initiative a Guvernului

Initiativa trecerii unor spitale din tara in subordinea autoritatilor locale din cea a Ministerului Sanatatii are darul de a nemultumi conducerea Primariei Pitesti. Primarul municipiului, Tudor Pendiuc, ar vrea ca, din contra, spitalele sa fie administrate de Consiliul Judetean.

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, ne-a declarat ca a fost surprins de informatia conform careia Spitalul Judetean si Spitalul de Pediatrie ar urma sa fie transferate de Ministerul Sanatatii Consiliului Local al municipiului resedinta de judet. In acest context, Pendiuc sustine ca a inceput deja lobby-ul necesar pentru cele doua unitati de sanatate publica sa nu fie trecute la autoritatile locale in administrare.

„Mie mi se pare firesc ca aceste unitati sa fie gospodarite de Consiliul Judetean. La ele vin persoane din tot judetul, nu doar din Pitesti. Deservesc, deci, populatia intregului judet. Am vorbit deja cu domnul presedinte al Consiliului Judetean, Constantin Nicolescu, cu domnul prefect Gheorghe Davidescu, dar si la Asociatia Municipiilor din Romania pentru ca aceste spitale sa ramana la Consiliul Judetean. Trecerea la Consiliul Local nu are nicio logica. Ba, mai mult, numai in Arges s-a intamplat acest fenomen, asa ca ma tem sa nu fie la mijloc niste interese marunte pentru ca treaba sa nu mearga asa cum trebuie”, ne-a declarat Tudor Pendiuc.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii nu pare dispus sa renunte la ideea transferarii spitalelor in administrare locala. Principala ratiune a acestei mutari o reprezinta degrevarea Ministerului de o serie de cheltuieli, dar fara sa prevada surse de finantare pentru autoritatile locale si pentru functionarea unitatilor medicale.

{loadposition inside}

 

 

 

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90