930X122 MAIA

defrisari_vila

Demersuri pentru declararea Padurii Trivale rezervatie

Prefectura Arges a inceput demersurile pentru declararea Padurii Trivale ca arie protejata de interes national. In acest scop, a fost consituit un grup de lucru pentru a realiza documentatia tehnica necesara prevazuta de legislatia mediului in vigoare.
Din acest Grup de lucru fac parte reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului, Comisariatului Regional al Garzii de Mediu, Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Directiei Silvice, Univesitatii din Pitesti, Comisiei Monumentelor Naturii, Societatii Ornitologice Romane, precum si O.N.G.-uri de profil.
“Am pregatit din arhivele Consiliului Judetean si ale Directiei Silvice, o hotarare din 21.12.1994, unde, la anexa nr. 5 – Rezervatii forestiere-, se poate afirma ca padurile respective se afla pe raza comunelor respective. Am o lista de 49 de rezervatii, de localitati. Acest demers va fi finalizat cu o initiativa legislativa care va sta la baza declararii Padurii Trivale Parc sau Rezervatie”, a afirmat prefectul Davidescu. {loadposition inside}

555×222  MAIA
Pizza Sapori Italia 570 90