New Profesional Consult 930 x 122

Nu lacrimile lui Jean salveaza FC Arges

mihai_paul_codunas
Cine isi inchipuie ca FC Arges este pe calea cea buna odata cu venirea lui Vladoiu ca antrenor principal se inseala. Oricum nu antrenorul e marea problema. Daca nu isi gaseste un investitor care sa il sustina financiar, clubul risca ca, in urmatorul sezon, sa balteasca, mediocru, tot in liga a doua.
          Nu pricep de unde atat optimism la asa-zisul manager Catalin Barbu. Aducerea lui Jean nu reprezinta nimic in oceanul de neputinta si de saracie in care a ajuns FC Arges. Echipa nu va iesi din hau doar pentru ca Vladoiu are caracter si pentru ca varsa lacrimi, multumit ca revine „acasa”si nostalgic dupa vremurile in care facea spectacol in iarba stadionului Trivale. Nu este suficient un baiat bun pe banca tehnica. Vladoiu are vointa, ambitie, dar atat. Nu va avea lot si nici atmosfera prielnica performantei. Conducerea sufera de amatorism si pare o gaina printre rechinii din fotbal. FC Arges nu mai sperie pe nimeni. Mai mult, sunt convins ca este privita de catre suratele sale ca o caricatura de tot rasul. Imi pare rau pentru suporteri si le inteleg supararea.
          Ii inteleg si pe jucatori. Este firesc sa isi doreasca sa plece. Dincolo de problema salariilor neplatite, echipierii lui FC Arges au inca un motiv serios de frustrare: mai marii clubului nu ii baga cu adevarat in seama. Comunicarea este o conditie obligatorie pentru reconciliere. Iar dialogul surzilor pe care Catalin Barbu il va fi prestat cu fotbalistii nu se cheama comunicare. Sub nicio forma. Nu pui semnul egal intre a comunica si a da din gura. Ca manager, trebuie sa ai stiinta sa iti asculti salariatii, sa nu ii pacalesti, sa le dai dreptate cand au dreptate si sa iti respecti angajamentele asumate fata de ei. Ori, in opinia mea, Barbu nu este tipul de manager care sa stie sa fie empatic cu angajatii. Intre paranteze fie zis, il suspectez ca nu are habar de semnificatia cuvantului „empatic”. Ma rog, conteaza mai putin.
          In conditiile in care afirma ca vor ca FC Arges sa promoveze, cei care aplauda ca Vladoiu nu a pus pret pe salariu si ca va antrena pe o suma mai degraba modica sunt penibili. Ok, frumos din partea lui Jean. A punctat la impresia artistica. Dar, s-avem pardon: nu faci mare branza cu acte de „caritate” si cu hei-rup-uri emotionale. Nu, nene! Vrei promovare, vrei ca la anul sa joci iar cu Steaua, Dinamo, Rapid si CFR Cluj, investesti atunci bani-gramada si aduci un antrenor-brici, pragmatic, dat dracului, care, eventual, sa te usture la buzunare, dar pe care sa te poti bizui profesional.
          Ca sa-ti vina un antrenor mare este, insa, musai ca mai intai sa arati a club profesionist, in sens larg, nu doar tehnic. Trebuie sa ai un investitor privat sau mai multi care sa asigure fondurile necesare si un manager-beton, pe care sa-l respecte atat omologii sai de la celelalte cluburi, cat si jupanii de la LPF. Ori, la ora actuala, FC Arges este la voia intamplarii, prizoniera a unui amatorism teribil, amatorism de care se face vinovat si Cornel Penescu. Cine va fi „nebunul” care sa pompeze bani intr-un club prabusit? Deocamdata, nimeni nu s-a hazardat. Totusi, speranta moare ultima. Mai spera careva?
Mihai Paul Codunas

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 POSADA 3