Kaia 930 x 120

finante_publice

Dispar Vama si Garda Financiara!

Dispar Vama si Garda Financiara! Veste buna, ar spune unii, dar nu trebuie sa ne grabim. Institutiile vor fi, practic, reorganizate.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va prelua toate atributiile Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si Garzii Financiare, care vor fi desfiintate si transformate in structuri sau departamente fara personalitate juridica in cadrul ANAF coordoate de câte un vicepresedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal.

Acestea sunt cele mai importante prevederi ale unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Finantelor.

Referitor la personalul care va forma noua structura, proiectul precizeaza doar ca acesta se va incadra in limita numarului de posturi aprobate pentru aparatul propriu al ANAF, fara sa mentioneze numarul angajatilor care vor fi disponibilizati.

Directiile Finantelor Publice din judete, inclusiv din Arges vor fi reorganizate ca unitati subordonate denumite directii de administrare fiscala judetene. In urma restructurarii, personalul va purta in timpul serviciului uniforma, insemne distinctive, ecusoane si, dupa caz, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare, protectie si comunicare, care vor fi atribuite gratuit.

In termen de 12 luni de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, vor fi infiintate 8 directii de administrare fiscala regionale, care vor avea rolul de structuri teritoriale ale ANAF in subordinea Ministerului Finantelor. Oare se va numara si Argesul printre aceste „Regionale”, sau va trebui sa ne raportam la alte judete, asa cum deja se intâmpla cu alte servicii (cum ar fi fostele regii de stat Romtelecom, Posta sau Electrica).

555×222 grota rece
Pizza Sapori Italia 570 90